In centrul municipiului Calarasi se afla doua institutii administrative importante: Primaria si Consiliul Judetean. Platoul din fata Primariei a fost reamenajat si modernizat, in schimb zona din fata Consiliului Judetean a ramas neglijata, cu dalele roase de timp. Publicatia locala online editia.ro informeaza in a acest sens:
- In fantanile asa zis arteziene, sunt dezvoltate crescatorii de broaste. Ele se simt bine in vegetatia cazuta la un loc cu PET-urile aruncate. Mirosul pestilential te face sa nu te apropii. Aflam ca un motiv de a nu se interveni de catre Serviciul Spatii Verzi si mai mult Pavaje din subordinea Primariei este acela ca spatiul in cauza nu este al Primariei ci al Consiliului Judetean. Sa isi faca ei curat, se spune.
Festivitatile prilejuite de Zilele Municipiului au trecut. Cu aceasta ocazie, calarasenii au constatat ca primarul nu si-a tinut promisiunea de a asigura sursa de apa comerciantilor ambulanti si de a construi WC-uri publice. Pe acest subiect, ii citam tot pe jurnalistii de la edtitia.ro:
- Nici in acest an nu se acorda apa curenta pentru preparatorii de mici, carnati, gogosi, floricele, porumb fiert si alte de-astea. Ei vor fi nevoiti sa se descurce cu apa adusa in bidoane de acasa, dupa modelul anilor precedenti. Singura pompa de apa este un camin amplasat pe zona verde. Aici va fi coada pentru a se lua apa. Masurile de igiena par a fi la fel ca anii anteriori. Se vor aduce acele WC-uri asa zis ecologice din plastic, in care este un pericol sa intri si un risc sa te apropii. Nici in acest an nu s-a realizat vreun grup sanitar modern prevazut cu apa si iluminat, Primaria sustinand ca nu este terenul lor ci al CJ.

Surse: editia.ro