Sute de oameni au ramas blocati in Gara de Nord, duminica dimineata, din cauza unui tren care s-a defectat pe drum.
Traficul feroviar a fost blocat pe magistrala 900, duminica dimineata, dupa ce trenul IR 1991, care circula pe ruta Mangalia-Timisoara, a ramas defect in linia curenta, la kilometrul feroviar 55+800, intre statiile Videle si Ciolpani, din judetul Teleorman.
In cursul acestei dimineti, in jurul orei 04, intre Videle si Ciolpani, din cauza vegetatiei aduse de vantul puternic pe calea ferata, in firul 1 de contact s-a intrerupt tensiunea. Firul 2 era de asemenea inchis pentru lucrarile de la infrastructura feroviara.
Pana a fost remediata problema, si redeschisa circulatia (aproximativ ora 7), 7 trenuri InterRegio si 2 Regio au fost afectate. Acestea au circulat cu intarzieri intre 40 si aprox 190 de minute, a transmis CFR Calatori, intr-un comunicat.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata, in vigoare.
Este al doilea incident feroviar din acest weekend. Sambata, un tren a deraiat la Baile Tusnad, iar cei 90 de pasageri au fost nevoiti sa-si continue calatoria cu autocare. Accidentul feroviar s-a produs la trecerea peste macazele de la intrarea in stația Baile Tusnad (intre Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc).