MAGAZIN: Cazul Cornel Buta (Autor: DAN D. FARCAS)
Prin scrisori, casete audio si convorbiri telefonice, incepute in 1996, Cornel Buta (C.B.) din Brasov mi-a relatat mai multe contacte stranii cu fiinte extraterestre. S-a nascut in 1937, in localitatea Bogata Olteana (jud. Brasov). Pana la varsta de 26 de ani, a locuit intr-o zona izolata, la marginea unei paduri. El spunea ca aici, la varsta de 14 ani si jumatate, a avut o prima intalnire cu fiinte nepamantene. In zorii zilei de miercuri, 19 martie 1952, s-a trezit pe la ora 02:00 si a iesit in curte pentru cateva minute. A revenit apoi in casa, s-a culcat linistit si a adormit. Imediat dupa aceea s-a vazut intr-o alta lume, cu constructii si fiinte total diferite de tot ce cunostea pe Pamant. Era o lume stranie, monotona si pustie. Nu exista pic de vegetatie. Solul era plan si negru ca bitumul. Se vedeau doua cladiri. Una era asemanatoare cumva cu cele de pe Pamant, dar parea turnata dintr-o masa plastica, cum ar fi bachelita neagra. Cealalta era de culoare crem, aproape lamaiu, cu acoperisul rosu si construita din materiale cum martorul nu vazuse pe Pamant.

O fiinta energetica

Cornel Buta relateaza:
- In fata mea, la circa 25-30 de metri, se afla o vietate cosmica luminoasa, o fiinta energetica informa pe care mintea omeneasca, oricat s-ar stradui, nu si-o poate imagina, de o maretie pe care n-as putea s-o descriu in cuvinte, care isi schimba forma si culoarea dupa voie, de la alb stralucitor, mai puternic decat lumina soarelui, pana la rosu, culoarea sangelui, fara nicio stralucire. Era o fiinta care nu era materie fixa, ci numai energie vie ca flacara de foc, o materie vie total deosebita de noi. In dreapta sa, la circa 10 metri, statea un negru atletic, perfect gol, inalt de circa 1,90 metri, cu parul scurt. Avea o privire crunta si miscari feline.
C.B. spunea ca a stat acolo vreo 20 de minute. A avut o conversatie cu ambele aparitii. A intrebat, la un moment dat, faptura luminoasa:
- De ce m-ati contactat chiar pe mine?
I s-a raspuns:
- Ai fost ales din N oameni, te-am cunoscut inainte de a te naste.
Fiinta luminoasa i-a propus un plan. C.B. spunea ca a cerut un timp de gandire. Aparitia a fost de acord, cu conditia ca el sa respecte 3 principii de comportament, pe care le-a acceptat si de care se tine si azi. I-a spus apoi ca urmeaza o perioada de proba, dupa care urma sa revina. Pe atunci nu stia ca nu va fi vorba de cateva zile, sau saptamani, ci de 14 ani si jumatate, in care va fi supravegheat permanent. I s-au mai comunicat si alte informatii, dar, din pacate, i s-a interzis sa spuna ce anume. Dupa aceasta intalnire, s-a trezit in patul sau, foarte de dimineata, inainte de rasaritul soarelui. La o distanta de circa un metru statea un omulet inalt de circa 0,9-1,1 metri. Semana cu un baiat de 10-12 ani, cu ochi albastri si parul blond tuns scurt. I-a spus ca cele intamplate in noaptea trecuta reprezinta un experiment, dandu-i mai multe sfaturi. Omuletul i-a dat apoi ordin sa doarma. Dupa aceasta, timp de aproape 15 ani, zi si noapte, C.B. spune ca a devenit un adevarat cobai. Fiinta cosmica l-a lasat, aparent, pe mana umanoidului negru, care, in continuare l-a supravegheat si l-a supus continuu la presiuni psihice si fizice. La un moment dat, spune C.B., a incercat chiar sa-i ia trupul in stapanire, dar n-a reusit. Primul contact l-a transformat mult. Vedea lumea cu totul altfel. A devenit interesat si a citit multa literatura din domeniu, de exemplu yoga, dar si despre OZN-uri si extraterestri. In septembrie 1966, C.B. a fost readus fulgerator, pentru vreo 10 minute, in aceeasi lume neagra. Dupa aceasta intalnire, a scapat definitiv si de personajul negru. La 26 de ani, C.B. se mutase la Brasov, unde a ajuns sa lucreze ca maistru intr-o intreprindere de echipamente militare, dupa ce si-a completat studiile la cursurile serale, absolvind inclusiv o scoala postliceala, de 2 ani, de maistri in mecanica. Din 1997 a iesit la pensie, dupa care a revenit partial la proprietatea sa agricola. Cautand explicatii la ce i s-a intamplat, chiar C.B. a trecut in revista, in cursul corespondentei, a examinat si a respins pe rand explicatiile alternative la cele intamplate: inscenare, vis, halucinatii, atacuri epileptice, vedenii, posedari, efecte ale unor plante halucinogene din zona ori chiar rapire OZN. A fost mereu (si este si azi) perfect sanatos. Dar el ii scuza pe cei ce vin cu astfel de explicatii:
- Cel care a trait pe viu o asemenea experienta intelege perfect incapacitatea semenilor sai pamanteni de a-l intelege.
Merita sa reproduc si cateva fragmente din viziunea pe care el afirma ca a capatat-o in urma experientei sale, o viziune remarcabila prin prisma pregatirii si ocupatiilor sale, desi vizibil influentata si de lecturile sale bogate in domeniul OZN si in cele conexe. C.B. spune :
- In contactele mele, nu mi-au comunicat nimic mai mult despre lumea lor sau despre ei. De unde vin ei, ramane un mister. Totusi, eu consider ca cei pe care i-m intalnit sunt reprezentantii unei civilizatii cosmice stralucite, mai avansati ca noi cu sute de mii sau milioane de ani. Eu cred ca entitatile cu care m-am intalnit ar putea veni dintr-o realitate paralela cu a noastra si sa detina legi pe care noi nu le cunoastem si care fac ca marile distante sa li se para nule. Eu cred ca extraterestrii ne studiaza de zeci de mii de ani. Terra e pentru ei un fel de parc biologic. Ne cunosc pe fiecare, si de bun si de nebun. Miturile populare, inclusiv cele romanesti sunt si ele o marturie a acestei monitorizari. Omenirea este o precivilizatie extrem de tanara. Oamenii inca nu s-au desprins de primitivism si salbaticie, sunt stapaniti de instincte animalice, pun pe prim-plan necesitatile vietii si interesele personale (bogatie, functii, putere, sex, sanatate etc.). Oamenii gandesc extrem de rudimentar si nu au pasiune pentru cunoastere.

Ce stiu extraterestrii

- Daca ar vrea, extraterestrii ne-ar putea ucide pe toti, zice C.B. Totusi, ei ne iubesc, ne supravegheaza, ne urmaresc evolutia, si chiar ne cred mai capabili decat suntem. Le place sa ne priveasca de aproape si ar vrea sa ne vada altfel decat suntem, pentru binele nostru. Dar nu-s asa buni cu noi cum cred unii. Ei stiu de noi de mii de ani, dar nu se amesteca direct (fatis) in treburile noastre. Ei considera ca oamenii stiu ce au de facut si pot sa-si rezolve singuri treburile si ca stiu ce e bine si ce e rau. Ne lasa in pace, sa ne omoram, sa facem ce vrem. La ei timpul nu prea conteaza. Deocamdata par sa se limiteze la un numar de teste, cu scop experimental. Daca vom evolua spre o civilizatie pasnica avansata la un nivel superior, ne vor contacta oficial si ne vor impartasi din experienta si cunostintele lor. Si, daca pamantenii vor voi, ne vor incadra in comunitatea lor.
C.B. nu se simtea deosebit de alti oameni. Singura deosebire este ca a aflat lucruri pe care altii nu le cunosc. Asa cum spunea:
- Eu am primit o audienta scurta, ca musafir al unei vietati cosmice supercivilizate, la o baza, dupa care am fost urmarit un timp.
C.B. a interpretat, fireste, experienta sa in cheia traditiei crestine ortodoxe, in care a fost crescut. El afirma astfel:
- Din tot ce mi s-a intamplat in anii 1952-1966 am ajuns la concluzia ferma ca atat Dumnezeu, cat si diavolul exista, ca fiinte fizice reale, dar sunt foarte departe de ceea ce gandesc si cum vorbesc oamenii despre ei. Daca fiinta luminoasa sau omuletul blond m-ar mai contacta, ar fi cel mai frumos eveniment din viata mea. Fiinta luminoasa cu care m-am intalnit nu era Creatorul ci o creatura a Creatorului. Poate era un reprezentant care avea ca misiune sa urmareasca viata pe Pamant. Dar chiar daca fiinta respectiva n-a fost cea atotputernica, cea mai inalta, din varful piramidei la nivel cosmic, m-a convins ca intr-adevar exista o superinteligenta atotputernica, inimaginabila pentru mintea omeneasca. Eu cred ca extraterestrii sunt cei fara de trupuri, stapani ai puterii, amintiti de textele biblice.
C.B. credea ca cei doi umanoizi, negrul si blondul, erau trimisii cuiva foarte inteligent si puternic, pe care C.B. era tentat sa-l numeasca atat Stapanul Galaxiei sau chiar al Universului, cat si Creatorul. El credea ca cei din vechime, oamenii in general, nu au luat legatura niciodata nemijlocit cu acesta, ci doar cu reprezentantii lui, care, la randul lor, comunica direct cu Creatorul.

Sursa: revistamagazin.ro