Huff.ro informeaza: Anunt de ultima ora de la meteorologi. Toata Romania e vizata de asta!
Anunt de ultima ora de la meteorologi: Administratia Nationala de Meteorologie a lansat un avertisment pentru mai multe zone ale tarii.

Avertisment de la meteorologi

Incepand de miercuri, 12 iulie, de la ora 12:00, pana joi, 13 iulie, ora 23:00 vor fi perioade de instabilitate atmosferica.
- Vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20l/ mp si izolat 35-45 litri pe metrul patrat. Astfel de manifestari se vor semnala miercuri, 12 iulie, indeosebi in nordul, estul si centrul tarii, precum si in zona montana, iar in noaptea de miercuri spre joi mai ales in regiunile vestice. Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in nordul, centrul si estul teritoriului. In dupa amiaza zilei de miercuri, 12 iulie, local in Muntenia, Oltenia si Dobrogea disconfortul termic va fi ridicat - indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 35 de gradem izolat mai ridicate in Lunca Dunarii, anunta Ministerul de Interne prin intermediul aplicatiei DSU.