STIRI.TVR.RO informeaza: Copaci plantati in beton. Peste 160 de platani pusi pe malul Dambovitei s-au uscat
Risipa pe bani publici. Peste 160 de platani pusi anul trecut pe malul Dambovitei, in Sectorul 3 al Capitalei, s-au uscat. Iar cazul nu este singular. Specialistii spun ca de vina sunt autoritatile care au sadit copacii in bataie de joc. I-au plantat pe trotuare, in beton. Paguba depaseste cateva zeci de mii de euro. Anul trecut, pe malul stang al Dambovitei, in Sectorul 3, au fost plantati sute de platani. In prezent, aproximativ 160 dintre ei s-au uscat deja, iar multi dau semne de imbolnavire. Si asta pentru ca, potrivit specialistilor, arborii au fost plantati in beton. Paguba e acum de ordinul zecilor de mii de euro, pentru ca un platan cumparat de Primarie e mult mai scump.
- Din ce stim si noi, din sursele proprii, ar costa undeva la 300 de euro dar, din pacate, Primaria refuza sa ne puna la dispozitie aceste informatii in mod oficial, a precizat Liviu Malureanu, consilier la Primaria Sectorului 3.
De acelasi zid ne-am lovit si noi. Reprezentantii primariei de sector s-au limitat in a ne transmite ca arborii care s-au uscat au fost pusi de catre Primaria Generala, care, la randul ei, a refuzat sa ne spuna cat a costat un platan. Ne-au transmis doar ca arborii uscati sunt in garantie si vor fi inlocuiti de catre firma care i-a plantat. Chiar si asa, problema de fond ramane, iar cazul celor 160 de copaci uscati nu este singular. Pentru ca au fost saditi in bataie de joc, specialistii se asteapta ca odata iesiti din garantie, arborii se vor usca. Numai anul trecut, sute de milioane de lei au fost cheltuite in Capitala pentru ingrijirea spatiilor verzi. Fruntasa la acest capitol este Primaria Sectorului 3, cu un buget pentru astfel de lucrari de 150 de milioane de lei. De aproape trei ori mai mult decat investitiile in invatamant.