Un roman din Marea Britanie a publicat pe contul sau de Facebook o inregistrave video care suprinde primele momente de dupa atacul din Londra, cand trei barbati au atacat cu macete mai multe persoane in Borough Market.
Florin Moraru povesteste in inregistrare ca ar fi reusit sa-l loveasca pe unul dintre atacatori.
Un alt curajos londonez a incercat sa salveze trecatorii in timpul atacului aruncand diverse obiecte impotriva teroristilor. Un act de rezistenta, insa nerecomandat de catre politie, noteaza BBC.
Gerard a povestit pentru BBC ca a incercat sa ajute trecatorii aruncand pahare, sticle si scaune de bar impotriva teroristilor inarmati cu cutite care injunghiau clientii din pub-urile din apropierea London Bridge.
El spune ca se intorcea de la un pub din Borough, cand a vazut trei teroristi inarmati cu cutite.
Erau pe drum cand i-am vazut si am strigat: Salvati-va, va vor ucide pe toti. Am alergat dupa atacatori. Au fugit intr-un local, ranind un barbat inalt, a mai povestit Gerard. Am aruncat impotriva atacatorilor cu sticle, pahare, scaune. Am incercat sa salveze cat mai mulyi oameni. Dar am fost neajutorat. Daca aa fi cazut la pamant m-ar fi omorat. Stiu ca a fost o prostie, dar am incercat sa salvez vieti, a declarat Gerard pentru BBC. Politia din Londra a emis o recomandare dupa atacuri in care explica ce sa faca populatia intr-un astfel de caz: Salvati-va! Ascundeti-va! Informati! Este mai bine sa va ascundeti intr-un loc sigur decat sa va sacrificati sau sa purtati negocieri a sfatuit populatia politia. Sapte oameni au murit si 48 sunt raniti si internati in cinci spitale din Londra in urma atacurilor de sambata seara in centrul capitalei Marii Britanii, a anuntat duminica Serviciul de ambulanta din capitala britanica. Victimele au fost lovite intentionat de microbuz de culoare alba in apropiere de statiei London Bridge. Un al doilea incident a avut loc in Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall.