andreilaslau.ro informeaza: 9 metode uimitoare de a folosi aspirina despre care probabil nu ai auzit pana acum
9 metode uimitoare de a folosi aspirina despre care probabil nu ai auzit pana acum
Inca din secolul al 5-lea, acidul salicilic a fost folosit pentru ameliorearea durerii si a calma o inflamatie, precum si in tratamentul bolilor de inima si prevenirea formarii cheagurilor de sange. Astazi, acesta este principalul precursor al aspirinei, acidul acetilsalicilic. Cu toate acestea, exista multe utilizari uimitoare ale aspirinei, utilizari despre care nu stiam.
Iata primele 9 utilizari ale aspirinei:

1. Iti este de ajutor in cazul muscaturilor de insecte si intepaturilor:
In scopul de a te scapa de o inflamatie si mancarime in cazul intepaturii de insecte sau muscaturi, freaca aceasta pilula peste ele. Nu uitati ca trebuie sa vizitati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la intepaturile de albina.

2. Iti usuca cosurile:
Chiar si dupa faza de adolescenta, in viata, oamenii pot avea cosuri ocazional, dar ele pot fi uscate in mod eficient folosind aspirina. In primul rand, tot ce trebuie sa faceti este sa pisati pilula si umezeste-o cu un strop de apa. Apoi, se aplica aceasta pasta pe zona afectata si lasati sa actioneze cateva minute. In cele din urma, clatiti cu apa si sapun. Roseata va fi estompata iar cosul va disparea complet.

3. Iti poate intineri pielea:
Acidul acetilsalicilic din aspirina trateaza roseata, umflaturile si acneea si, de asemenea, elimina celulele moarte ale pielii si uleiurile in exces. Mai intai, trebuie sa pisati cinci pastile de aspirina si apoi le amestecati cu ¼ cana de apa si o lingurita de miere. Cand este gata, aplicati amestecul pe piele si lasati-l sa actioneze 10 min. la final, se clateste cu apa calduta. Daca utilizati aceasta masca mai des, va trata toate problemele pielii si va intinereste semnificativ pielea.

4. Iti trateaza bataturile:
Mai intai, piseaza cinci pastille de aspirina si apoi amesteca-le cu putina zeama de lamaie si o jumatate lingurita de miere. Apoi, aplica pasta pe bataturile de la picioare si inveliti piciorul intr-un prosop cald. Dupa aceea, fixati cu folie de plastic. In cele din urma, dupa 10 min, se scoate folia iar efectele te vor surprinde.

5. Iti trateaza matreata:
Tot ce trebuie sa faci este sa pisezi 2 pastile de aspirina si de a o face pulbere fina. Apoi, se adauga aceasta pulbere la sampon si, dupa cateva minute, va puteti spala cu ea ca de obicei. Aceasta combinatie va trata in mod eficient matreata si va preveni aparitia acesteia.

6. Iti va elimina petele de transpiratie:
Este uimitor cum acest truc simplu va poate ajuta sa scapati de petele de transpiratie de pe hainele dumneavoastra. Doar pisati vreo doua pastile de aspirina si adaugati-le la o jumatate cana de apa. Dupa aceea, se inmoaie partea colorata in amestec si lasati-o asa cateva ore.

7. Iti reface culoarea parului:
Daca parul dumneavostra este vopsit in culori deschise, din pacate, apa cu clor il poate deteriora foarte mult. Cu toate acestea, puteti readuce stralucirea si volumul parului, daca dizolvati 6-8 pastile de aspirina intr-un pahar cu apa calda si frecati solutia pe par. Trebuie lasat sa actioneze 10-15 min.

8. Iti curata grasimea de pe vase:
Trebuie sa pregatiti o solutie de curatare prin amestecarea catorva aspirine pisate si un pic de apa. Apoi, frecati vasele cu ea, rezultatele sunt uimitoare.

9. Aspirina ajuta plantele sa tina mai mult:
Trebuie sa adaugati o pastila de aspirina pisata in apa de baza a plantelor si va amana ofilirea acestora. Dupa aceea, puteti fi siguri ca plantele vor tine mai mult.

Sursa:healthyfoodtalk.net
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau