Prognoza meteo pentru saptamana 14 20 Martie 2017
b365.ro informeaza: PROGNOZA METEO in Bucuresti si in tara. Cum va fi vremea MARTI, MIERCURI si JOI.
BUCURESTI MARTI, 14 MARTIE: Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Cerul va avea innorari temporare, dar numai trecator va mai ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade.
BUCURESTI MIERCURI, 15 MARTIE: Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, in crestere usoara fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 13 grade.
BUCURESTI JOI, 16 MARTIE: Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 13 pana la 14 grade.

PROGNOZA METEO IN TARA
IN TARA MARTI, 14 MARTIE. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi izolate in Muntenia, in special in partea centrala a regiunii si in Dobrogea si posibil precipitatii mixte in zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 15 grade in sudul tarii. Incepand de seara, o arie de nebulozitate va traversa, de la nord la sud, toata tara, insa precipitatiile vor fi in general slabe si vor avea caracter trecator. In Transilvania si Moldova acestea vor fi ploi si trecator lapovita, in zonele montane vor predomina ninsorile, iar in rest va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, in special in regiunile estice si la munte. Izolat vor fi conditii de ceata.
IN TARA MIERCURI, 15 MARTIE Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari locale, indeosebi ziua, in Moldova, Baragan, Dobrogea si sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 14 grade in Oltenia. Ceata se va semnala izolat in primele ore in extremitatea de vest, iar noaptea se poate forma pe arii restranse in zonele joase din toata tara.

IN TARA JOI, 16 MARTIE In nordul, centrul si estul tarii, pe un fond termic caracterizat de valori apropiate de norma specifica perioadei, cerul va avea innorari, iar ploile, in general slabe, se vor semnala pe arii relativ extinse. In cursul noptii in Transilvania si Moldova trecator pot fi precipitatii mixte. La munte vor predomina ninsorile, local mai insemnate cantitativ. In restul teritoriului cerul va fi variabil, ploile se vor semnala izolat, iar valorile termice diurne vor fi usor mai ridicate decat cele obisnuite ale datei. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5...6 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 16 grade in Oltenia.

TENDINTA
VINERI, 17 MARTIE Regimul termic va fi caracterizat in majoritatea zonelor de valori normale pentru a doua decada a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in regiunile estice unde izolat vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in estul Transilvaniei si 15 grade in Oltenia. In special in cursul noptii, pe arii restranse va fi ceata.
SAMBATA, DUMINICA si LUNI Valorile de temperatura se vor mentine in marea lor majoritate in jurul mediilor climatologice specifice perioadei din an. Vor fi precipitatii cu caracter temporar in toate zonele.
Sursa: b365.ro