TELUS International Europe a lansat, recent, TELUS International Romania Community Board, o initiativa de responsabilitate sociala derulata de TELUS la nivel global, prin care compania va distribui anual pana la 100.000 USD catre organizatii non-profit din Romania, incepand cu anul 2017.
In numele intregii echipe TELUS International, ma bucur sa pot extinde filosofia TELUS de a darui acolo unde traim catre initiativele de responsabilitate sociala corporativa prin lansarea TELUS International Romania Community Board, in Bucuresti, a spus Jeffrey Puritt, Presedinte al TELUS International.
Consiliul va reprezenta o resursa importanta de finantare pentru institutiile caritabile din Romania care au nevoie cel mai mult de acest suport si un motiv de mandrie pentru membrii echipei TELUS International.
TELUS International Romania Community Board va oferi finantare pentru programe sociale dedicate familiilor si tinerilor, care se concentreaza pe cel puțin unul dintre urmatoarele domenii: sanatate, educatie si mediu. Consiliul este format din lideri de marca ai comunitatii, precum si membri ai echipei TELUS International Europe, condusi de catre Presedintele acestui consiliu, Eric Stab, CEO al Engie Romania.
Ma consider norocos ca am fost ales Presedinte al primului TELUS International Romania Community Board, pentru ca stiu ca vom ajuta organizatiile nonguvernamentale sa construiasca o tara vibranta, care vizeaza dezvoltarea durabila si favorizeaza incluziunea sociala. Aceasta este o oportunitate incredibila pentru noi de a-i ajuta pe cei care au nevoie, prin dedicarea timpului si energiei noastre, fiind sustinuti de contributia financiara a celor de la TELUS, a adaugat Eric Stab, Presedinte al noului Community Board.
Principalele criterii pentru a aplica pentru finantarea oferita de TELUS International Romania Community Board sunt urmatoarele: organizatiile nonguvernamentale trebuie sa fie inregistrate in Romania, sa propuna un program specific care sa implice tinerii sau familiile si sa utilizeze inovatia sociala in abordarea unei probleme importante pentru societate. Mai mult, Consiliul va sustine programe de arta si cultura pentru urmatoarea generatie de tinerii profesionisti si iubitorii de arta si proiecte sportive, care promoveaza invatarea si educatia. Programele care au nevoie de finantare pot fi inscrise printr-o platforma online dedicata, care se va lansa anul acesta si care va fi disponibila pe site-ul http://community.telus.com/. Consiliul va analiza cu atentie aplicatiile si va selecta acele programe cu cel mai mare impact asupra comunitatii locale.
TELUS International Europe Community Board a fost fondat in 2015 si, pana la finalul anului 2016, va dona aproape 156.000 USD, moment in care va fi impartit in Community Boards separate, unul care va deservi Bulgaria, iar celalalt, Romania. Fiecare Consiliu va avea un buget anual de 100.000 USD.
Filosofia TELUS International de a darui acolo unde traim s-a tradus, in ultimii 10 ani, prin implicarea a peste 40.000 de voluntari ai TELUS International, care au avut un impact asupra a aproape 70.000 de oameni si asupra comunitatilor lor prin programul intern de CSR, TELUS Days of Giving.
In 2015, 450 de membri din echipa TELUS International Romania au contribuit la renovarea unor scoli din Bucuresti si Craiova, inlocuind mobila, vopsind peretii si imbunatatind prin activitatile lor institutiile educationale pentru peste 400 de copii.
TELUS are acum 16 Community Boards, inclusiv cinci TELUS International Community Boards, care au donat anual aproape 4,5 milioane USD.
In 2015, compania TELUS International Europe Romania a fost recunoscuta drept Business Leader in CSR, titlu acordat de catre Association of Business Service Leaders in Romania (ABSL).
In acelasi an, programul TELUS Days of Giving a primit distinctia de Cea mai buna initiativa de CSR la prima gala a Romanian Outsourcing Awards for Excellence.
Mai multe informatii despre TELUS Community Boards si angajamentul TELUS de a darui acolo unde traim in toata lumea pot fi gasite pe http://community.telus.com/.
TELUS International Europe este un centru de contact multilingv, furnizor de servicii BPO (business process outsourcing) si ITO (information technology outsourcing) de inalta calitate inca din anul 2004. Compania are 3.500 de membri in echipele sale din cele 7 centre, situate in Sofia si Plovdiv (Bulgaria), Bucuresti si Craiova (Romania), precum si in birourile din Manchester si Cannock, Marea Britanie. TELUS International Europe ofera solutii de contact center, ITO si servicii inovatoare de suport in peste 35 de limbi straine pentru partenerii sai la nivel global.
TELUS International Europe este parte din familia TELUS International, un furnizor global de servicii clienti, IT si BPO, cu peste 23.000 de angajati in intreaga lume, iinclusiv in Statele Unite ale Americii, Canada, Europa, America Centrala si Asia.