MISCAREA DE REZISTENTA: Salutul papei Francisc adresat pelerinilor din Romania (Autoare: MAGDA MARINCOVICI)
La audienta jubiliara de sambata, papa Francisc a adresat un salut special credinciosilor din Romania care participa la pelerinajul la Roma, organizat in zilele 9-11 septembrie 2016 de Conferinta Episcopilor din Romania: Rivolgo un cordiale saluto ai pellegrini della Romania accompagnati da alcuni Vescovi in Pellegrinaggio a Roma per l'Anno Santo della Misericordia.
- Adresez un cordial salut pelerinilor din Romania insotiti de cativa episcopi in pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfant al Milostivirii. Iubiti frati si surori, a infaptui milostivirea inseamna a sluji viata si comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viata si mijloc de comuniune in familia sa, la locul de munca, in parohie si in grupul de apartenenta. Va invit sa fiti in viata zilnica un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasa pe nimeni in singuratate si in nevoie. Intariti prin rugaciune si prin fapte de caritate, sa mergem inainte impreuna cu toti crestinii pe drumul spre unitate. Va binecuvantez din inima pe voi si familiile voastre. Contez pe rugaciunile voastre pentru mine. Laudat sa fie Isus Cristos!.
Arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, prezent in delegatia episcopilor romani, a apreciat evenimentul drept un act de comuniune cu toti crestinii prezenti in Piata Sfantul Petru:
- Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfantul Parinte ni s-a adresat noua si prin noi romanilor de pretutindeni, din tara si de aici, sa continuam drumul nostru de credinta, drum de facere a binelui, drum de comuniune si de fratietate", a declarat arhiepiscopul Robu pentru Agepres.
Duminica, pelerinii romani se afla din nou in Piata Sfantul Petru din Roma pentru a participa la rugaciunea Angelus, unde Papa le adreseaza din nou un mesaj.
Anul Sfant al Milostivirii, declarat de catre Papa Francisc la 11 aprilie 2015, prin bula Misericordiae vultus (Chipul milostivirii), a inceput la 8 decembrie 2015, prin deschiderea, de catre Suveranul Pontif, a Portii Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, si se va incheia la 20 noiembrie 2016.