HotNews.ro informeaza: Atac armat in Germania: 10 oameni au fost omorati si alti 16 raniti. Autorul, un german de origine iraniana, in varsta de 18 ani, s-a sinucis
Noua oameni si-au pierdut viata si alti 16 au fost raniti intr-un atac armat care a avut loc vineri seara in fata unui mare centru comercial din Munchen. Printre morti sunt si adolescenti, iar printre raniti se numara copii, sustin autoritatile. Autorul atacului este un tanar german de origine iraniana, in varsta de 18 ani, care locuia in capitala Bavariei de mai multi ani. Aceasta s-a sinucis la cateva sute de metri distanta de locul tragediei. Nu se stie inca care a fost motivatia atacatorului.
Atacul armat a fost lansat cu putin inainte de ora locala 18 ora locala (19 ora Romaniei), la un restaurant McDonald's si a continuat pe o strada adiacenta. Initial s-a vorbit de 3 atacatori, care au intrat apoi in centrul comercial situat in apropiere de stadionul olimpic, in nordul orasului, a declarat o purtatoare de cuvant a Politiei. S-a dovedit, insa, in cele din urma ca a fost vorba de o singura persoana, care s-a sinucis. In timpul atacului circulatia mijloacelor de transport in comun a fost oprita iar gara din oras a fost evacuata.
Centrul comercial vizat, care a fost deschis in anii '70 si care este cel mai mare din Bavaria, a fost inconjurat de fortele de ordine, in timp ce elicoptere survolau orasul. Circa 2.300 de agenti ai politiei si armatei germane, inclusiv membri ai fortelor speciale, dar si ofiteri din Austria si Elvetia, au luat parte la operatiune.
Acesta este al treilea atac impotriva civililor care a avut loc in ultimele opt zile in Europa Occidentala.