Anual sunt diagnosticate aproximativ 200 000 de noi cazuri de cancer de piele, unde melanomul (una din cele mai agresive tumori maligne) este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de noi cazuri pe an. In aceste conditii, Laboratoarele La Roche-Posay si IPSOS au realizat un studiu* global exclusiv in 23 de tari, pe un esantion de 19 569 de persoane, femei si barbati, 15-65 de ani, care cerceteaza atitudinile si perceptiile fata de expunerea solara si preventia cancerului cutanata. Rezultatele arata urmatoarele:
88% constientizeaza ca riscul aparitiei cancerului de piele este strans legat de lipsa protectiei solare in timpul expunerii la soare;
1 din 2 persoane nu a fost niciodata la un control al alunitelor la dermatolog;
Doar 1 din 3 persoane isi verifica propriile alunite cel putin o data pe an.
Astfel, La Roche-Posay lanseaza pentru al 2-lea an consecutiv, campania internationala DEVINO UN SKINCHECKER (www.laroche-posay.ro/saveyourskin), o campanie online cu caracter social, cu misiunea de constientizare asupra preventiei cancerului de piele si importanta folosirii protectiei solare in preventia acestuia.
Exista doi factori importanti in preventia cancerului de piele: protectia solara si controlul dermatologic. In acest sens, Laboratoarele La Roche-Posay au dezvoltat pe langa protectia solara pentru piele sensibila Anthelios XL si Campania Zilele Protectiei Solare, unde puteti beneficia de o consultatie gratuita la dermatolog pentru verificarea alunitelor.

Campania Zilele Protectiei Solare

La nivel national, La Roche-Posay Romania desfasoara din 2013 o campanie gratuita pentru publicul larg de verificare a alunitelor.
In perioada 15 mai â€" 30 iunie 2016 puteti beneficia de o consultatie GRATUITA (in limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea alunitelor dvs. Programati-va chiar acum, in orasul dvs, intrand pe www.protectiasolara.ro Peste 250 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de orase, vor participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.
*Studiu IPSOS 2014-2015, 23 de tari, 19569 de persoane (femei si barbati), cu varste intre 16-65 de ani.