Ioan Lascar: Infectiile intraspitalicesti, o problema reala, care trebuie sa fie in atentia decidentilor (Autoare: MAGDA MARINCOVICI)
Problema infectiilor intraspitalicesti, relevata in ultima perioada, este una una reala, care trebuie sa fie in atentia decidentilor, considera prof. univ. dr. Ioan Lascar, sef de sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.
- Este o problema care preocupa acum lumea medicala din intreaga lume, deoarece acolo unde apar face mult mai dificila misiunea noastra a medicilor. Este o problema cu care se confrunta orice asemenea unitate medicala din lume, locul catre care se indreapta oamenii bolnavi. Nu ne asteptam sa gasim microbi, bacterii, virusi ce au o anumita agresivitate in alte cladiri publice, in parcuri de distractii. Aparitia acestora este acolo unde vin oameni in suferinta, purtatori ai unor astfel de tulpini virulente, dar este obligatia celor care trebuie sa analizeze situatiile de criza aparute sa ia masurile oportune pentru a veni in intampinarea dorintelor normale ale pacientilor de a le asigura maximum de calitate in serviciile de sanatate, a declarat pentru Agepres prof. univ. dr. Ioan Lascar.