HotNews.ro Institutul Ellie Wiesel: Ne ingrijoreaza persoana publica Marian Munteanu, in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic (Autor: M. Ivascu)
Institutul Ellie Wiesel isi exprima ingrijorarea, intr-un raspuns transmis HotNews.ro, cu privire la Marian Munteanu, candidatul PNL la primaria generala, in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si respectiv face declaratii publice menite sa minimalizeze sau sa nege o serie de realitati istorice sau actuale.
Institutul considera ca printr-o afirmatie facuta miercuri seara, la Antena 3, Munteanu a deformat sensul si continutul Legii 217/2015. In raspunsul institutului se precizeaza ca astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decat sa eludeze posibile evenimente sau stari emotionale generate de perceptii socio-etnice negative sau de prejudecati xenofobe, antisemite, rasiste.
- Ne ingrijoreaza persoana publica Marian Munteanu, in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si respectiv face declaratii publice menite sa minimalizeze sau sa nege o serie de realitati istorice sau actuale. In acest sens, mentionam declaratia de ieri 13 aprilie la un post tv, prin care a deformat sensul si continutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat ca: Legea 217 este o lege antisemita. Nu prea exista antisemitism, mai degraba xenofobie. Toti suntem filosemiti pentru ca suntem crestini, a transmis Institutului Ellie Wiesel.
Referitor la legea antilegionara, noul candidat al PNL la Primaria Generala a Bucurestiului a declarat, marti seara, la Antena 3 ca este o lege care instiga la antisemitism, precizand apoi ca in Romania nu exista antisemitism, ci doare niste cazuri izolate.