- Sintetizand, putem spune ca prin cunoasterea unor tehnici de resuscitare, oricine poate salva o viata! Asta este cel mai important si cu siguranta acest record va ajuta locuitorii orasului nostru sa-si dezvolte spiritul civic prin aplicarea masurilor de resuscitare cand este nevoie, a spus dr. Radu Zamfir, specialist chirurg la Institutul Clinic Fundeni, in cadrul conferintei de presa ce a avut loc la serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.
Romania va incerca sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare lectie de resuscitare. Evenimentul, care va avea loc in luna mai, a fost anuntat recent, in cadrul unei conferinte de presa, de catre reprezentantii Societatii de Salvare Bucuresti si ai Serviciului de Ambulanta Bucurest- Ilfov (SABIF), cu prilejul implinirii a 110 ani de activitate.
Cursul-record se va desfasura la sfarsitul lunii mai, data exacta depinzand de prezenta reprezentantilor Guinness World Records (GWR), care vor fi prezenti pe Arena Nationala pentru a atesta recordul. Special pentru acest eveniment a fost creat site-ul www.recordpentruviata.ro, unde se pot inscrie toti cei care doresc sa participe. Primele 12.000 de persoane inscrise pe www.recordpentruviata.ro vor fi alertate prin intermediul aplicatiei Exista un erou in fiecare dintre voi de fiecare data cand o persoana va fi in stop cardiorespirator in apropierea lor!
Sufletul Arenei Nationale in ziua recordului va fi cunoscuta vedeta de televiziune Cabral. El are deja experienta in acest domeniu: a fost alaturi de cei peste 7.400 de romani care au intrat in 2011 in Guinness Book cu cea mai mare lectie de resuscitare, care a avut loc in Bucuresti, pe Stadionul Dinamo.
Ideea e ca ar trebui sa ne organizam foarte reped. Cursul este extrem de important in sine, nu neaparat ca record. Am un vecin, Costel, care a facut un asemenea curs si a salvat o bunica din bloc. Sunt manevre ce pot salva o viata. Manevre ce pot fi insusite printr-un simplu curs de prim-ajutor. Un proiect mare, un proiect care are sansa sa schimbe in bine perceptia multor oameni, a spus Cabral.

Cum te poti inscrie la Record?

Pentru ca sesiunea de resuscitare organizata de Societatea de Salvare Bucuresti sa poata intra in Cartea Recordurilor, este nevoie de minimum 12.000 de participanti.

1. Pe site-ul www.recordpentruviata.ro, unde vei gasi un formular special pentru inscriere, la sectiunea Rezerva-ti un loc.
2. La sediul Societatii de Salvare Bucuresti, in Episcop Radu nr. 27, sector 2, persoana de contact Alexandra Manea, tel. 0733.910.519. Cei carora le este comod, pot veni si completa formularul de inscriere direct in secretariatul Societatii. Acte necesare: cartea de identitate sau pasaportul.