argumentpress.ro: Calarasi - Gropi si balti. Indiferenta sau iresponsabilitate? Ce se intampla? (Autor: Nelu Balasa)
Primul cuvant care imi vine in minte cand vorbesc de Calarasi este dezordine. Cu sau fara masina tot aceeasi dezordine ramane. Dezordine, intotdeauna dezordine, deranj in permanenta, aglomeratie in trafic, aglomeratie pe trotuare, orasul nostru s-a transformat intr-un labirint haotic, indiferent de loc, drum, strada sau traseu. Haos, haos si iar haos. Acest proiect de reabilitare, ce pare interminabil, ne-a dat peste cap. Niciodata nu am putut observa atat de multa indiferenta. Gropi facute si refacute, astupate si neastupate, iar acum au fost reincepute, lasate in voia sortii si neastupate si utilaje uitate in strada. Vorba aceea, Nu lasa pe maine ce poti face azi!. Din contra, romanul este o specie adaptabila la conditiile de mediu asa ca s-a ramas la vorba: De ce sa faci azi, ce poti lasa pe maine.
Lucrarile pe care ei le-au lasat de pe o zi pe alta au ajuns sa fie atractii ale orasului, monumente istorice chiar. Intentia exista, dar interesul lasa de dorit. Promisiuni peste promisiuni, in fiecare zi se arunca cu promisiuni, desi situatia ramane la fel. In plus, vremea de afara, din ultimele zile, este foarte prielnica pentru felul in care a fost inceput si lasat orasul. Gropi la toate colturile, balti peste tot. Nu se poate sa existe atat de multa delasare in oras.
Se cauta vinovatul pentru aceste nereguli dar solutiile unde sunt? Vinovati suntem cu totii, de la mic la mare. S-a inceput un proiect, s-a promis terminarea lui in toamna anului 2015 si se apropie deja luna aprilie a anului 2016 si inca se promite. Totul a fost bine pana in momentul in care siguranta populatiei a fost pusa in pericol sau cand au inceput accidentele. Chiar nu si-a ridicat nimeni inca un semn de intrebare ca acest haos ar trebui remediat cat mai repede?

Foto:
Roxana Nicoleta Ruse