Sanatosi.com: Cele mai nocive produse alimentare. Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat!
Rafturile magazinelor abunda in dulciuri si bunatati ambalate in pachete care mai de care mai colorate. Dar realitatea este ca in interiorul ambalajelor aratoase deseori se ascund adevarate otravuri. Redactia noastra v-a pregatit lista celor mai daunatoare produse. Luati aminte la aceasta lista care va va ajuta sa nu va puneti in pericol sanatatea dvs. si a celor apropriati atunci cand veti merge data viitoare la cumparaturi.
Produse alimentare nocive
Acizii grasi trans
Acizii grasi trans sunt grasimi nesaturate derivate sintetic din uleiuri vegetale lichide. Prin hidrogenare, uleiurile vegetale lichide sunt convertite in solide: margarine si alte produse de uns pe paine. Acest tip de grasimi este daunator organismului nostru si schimba metabolismul la nivel celular, contribuind astfel la acumularea de toxine.
Ca urmare a consumului sistematic de grasimi trans se observa cresterea riscului de a dezvolta diabet, ateroscleroza si cancer. Se observa de asemenea scaderea nivelului de testosteron la barbati.
Produsele alimentare care contin acizi grasi trans sunt: margarina, amestecurile vegetale moi, maioneza, produsele de patiserie (fursecuri, prajituri, torturi), alimentele congelate, branza topita, branzeturi etc.
Ceea ce tine de margarina â€" totul este clar, dar stiati oare ca untul cu un continut de grasime de 72,5% de asemenea nu este bun pentru consum? Untul natural nu trebuie sa aiba un continut de grasime mai mic de 82,5%.
Mancarea sanatoasa poate fi gustoasa: nu permiteti producatorilor lipsiti de scrupule sa va manipuleze dorintele si obisnuintele. Fiti sanatosi! Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.
Sursa: Sanatosi.com