Povestea Vaduvei negre din Tulcea. Misterul crimelor, rezolvat dupa 13 ani (Autoare: Mara Raducanu)
Doua dintre cele mai terifiante crime petrecute vreodata la Tulcea au fost solutionate, in luna noiembrie 1995 de anchetatorii tulceni, dupa mai bine de 13 ani de cercetari minutioase. Elena, supranumita Vaduva neagra din Tulcea, si-a ucis atat sotul, cat si concubinul, continuandu-si apoi nestingherita viata. Site-ul mariustuca.ro isi propune realizarea unui mini-serial despre crimele si delictele judiciare celebre. Cum a inceput povestea Vaduvei negre si ce a determinat-o pe femeia, de doar 38 de ani, la vremea respectiva, sa se transforme intr-o criminala? Imprejurarile in care s-au desfasurat cele doua crime sunt asemanatoare, fiind regizate de o femeie care s-a dovedit un veritabil serial killer de o monstruozitate iesita din comun. La 12 ani dupa ce si-a ucis sotul, Elena C., 36 de ani, din Tudor Vladimirescu â€" Tulcea, si-a omorat, dupa acelasi scenariu si concubinul, in complicitate cu noul ei amant. Prinderea criminalilor a fost ingreunata de faptul ca ambele victime au fost decapitate si aruncate in Dunare, in primul caz partile trupului transat nefiind gasite nici pana in prezent. Parchetul de pe langa Tibunalul Tulcea a dispus trimiterea in judecata a Elenei si a lui Apostol C., 40 de ani din Tulcea, sub acuzatiile de omor deosebit de grav si furt calificat.
Dupa ce si-a electrocutat sotul, Elena l-a decapitat si i-a aruncat cadavrul in Dunare
In anul 1983, Elena locuia impreuna cu sotul ei, Gheorghe C., si cele doua fiice in casa mamei sale, Eleonora E., din suburbia municipiului Tulcea, Tudor Vladimirescu. In ziua de Sf. Gheorghe, sarbatoritul, Gheorghe, s-a imbatat zdravan dupa care a inceput sa-si bata nevasta si fiica. Pentru Elena a fost picatura care a umplut paharul suferintei indurate de ani de zile. In bucatarie, Elena l-a trantit pe Gheorghe la podea, iar acesta din cauza starii de betie in care se afla, nici nu a reactionat, in momentul in care nevasta i-a legat de maini un cablu electric, conectandu-l la o priza. Sfarsitul lui Gheorghe a fost inevitabil.
Pentru a-si ascunde fapta, Elena a tarat trupul pana intr-o magazie din curte. Vizitata de fratele ei chiar in seara cu pricina, sotia ucigasa i-a marturisit acestuia ceea ce facuse. Fratii s-au dus, impreuna, la bordul salupei Ruleta, acostata pe malul Dunarii, la un bun prieten de-al lor. Astfel, criminala si marinarul au planuit, pentru a doua zi, sa scape de cadavru. In seara urmatoare, pe la ora 21.00, Elena si Nicolae, fratele ei, au transportat cu o scara, trupul lui Gheorghe pana la malul Dunarii. Apoi, l-au urcat intr-o barca, au transat cadavrul si l-au aruncat in Dunare. Ajunsi acasa, complicii s-au jurat sa pastreze taina de comun acord cu mama Elenei care fusese martor la electrocutarea lui Gheorghe. Din acea seara, Gheorghe nu a mai fost vazut de nimeni.

Cazul mortii lui Gheorghe lasat cu autor necunoscut

Inghitite de ape, capul si trupul lui Gheorghe nu au mai fost gasite, lucru ce a facut imposibila finalizarea cercetarilor asupra disparitiei sale misterioase. Dupa odioasa crima, Elena si-a continuat existenta fara niciun fel de remuscare. In anii care au urmat, ea a trait in concubinaj cu mai multi barbati, penultimul fiind un puscarias, Ioan P., cu care a locuit in aceeasi casa unde comisese crima. Pe parcursul relatiei lor, Ioan a fost condamnat de trei ori pentru furt, ultima pedeapsa expirandu-i in luna iulie 1995, cans s-a reantors la domiciliul concubinei sale. Pentru Elena crimele nu s-au oprit aici. Impreuna cu noul amant, Apostol, i-a pus gand rau concubinului sau Ioan pe care l-au omorat in acelasi mod ca si pe Gheorghe.

Care a fost ghinionul amantilor ucigati

Ghinionul amantilor ucigasi a fost ca, de aceasta data, cadavrul decapitat a fost gasit in dreptul localitatii Partizani, pe data de 25 octombrie 1995 si identificat dupa amprentele mainilor, victima avand antecedente penale. Sesizate imediat, organele de politie si ale Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au declansat investigatiile de specialitate in urma carora au fost depistati ca suspecti principali Elena si Apostol care au fost arestati preventiv pe 25 noiembrie 1995. In urma declaratiilor luate celor doi autori, s-au facut cercetari pentru gasirea capului victimei, cu ajutorul scafandrilor militari, dar nu s-a reusit acest lucru. Dupa luni de interogatorii, complicii si-au recunoscut fapta, iar Elena si-a marturisit si vechea crima.

(SURSA cartea Pe urmele ucigaselor, coordonata de TRAIAN TANDIN)