Chiar daca trendurile se schimba, modul in care traim, locuinta, sentimentele si sanatatea sunt strans legate de tot ceea ce ne inconjoara.
Cum ne hranim sanatos?, Cum ne alegem locuinta? sau Cum sa traim armonios?.
Intrebari la care au raspuns in cadrul evenimentului Sanatatea si confortul, prioritatile vieții moderne, desfasurat joi, 10 martie, la Cafepedia Piata Alba Iulia, companii precum Elcomex Agroindustrial, Romtor Real Estate, Farmec SA, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.
Unul dintre cele mai sanatoase alimente este laptele de capra.
D-na Mihaela Bachmann, marketing manager la Elcomex Agroindustrial, a explicat ca proprietatile nutritive ale laptelui de capra sunt superioare celui de vaca. Este usor digerabil, un antiinflamator cunoscut, ajuta la cresterea imunitatii, este un excelent profilactic si tratament in anumite boli. Este potrivit pentru toate varstele. Cu o structura asemanatoare laptelui matern este indicat pentru hranirea sugarilor. Iar continutul crescut de potasiu si cel redus de sodiu, il recomanda drept protector cardiac.
Specialitatile Elcomex Agroindustrial, comercializate sub brandurile LactIQ si Zana, sunt produse din lapte colectat zilnic de la capre de rasa franțuzeasca, crescute in Dobrogea (zona Constantei), au origine controlata si sunt recomandate de Asociatia BIO Romania, ca fiind 100% NATURALE (nu contin conservanti sau alti aditivi).
In portofoliul nostru de produse se afla lapte de capra, iaurt, iaurt de baut, sana, kefir, lapte batut, branzeturi lactice natur si cu diferite condimente, branza aerata, telemea, cascaval si branza in pasta tare, a precizat d-na Bachmann. Toate acestea sunt foarte gustoase si sanatoase. Doresc sa subliniez calitatile kefirului obtinut din lapte de capra. Este o bautura excelenta, hranitoare, care se asimileaza usor datorita dublei fermentatii, cu proprietati benefice asupra tranzitului digestiv si sanatatii colonului. Bun la gust, acrisor, acidulat, un adevarat energy-booster, recunoscut din antichitate ca bautura cu proprietati miraculoase (prelungeste viata, intarzie imbatranirea, memoria, creste imunitatea), kefirul se obtine din culturi lactice selectionate in lapte.
Un rol foarte important la alegerea unei locuinte trebuie sa revina consultantului imobiliar. El este acela care cauta cele mai bune solutii pentru a rezolva in mod optim orice necesitate a clientilor sai.
Evaluatorii imobiliari autorizati se ocupa de crearea de rapoarte pentru orice tip de proprietate imobiliara, a explicat d-na Anca Mihaela Barbarosie, managing partner la Romtor Real Estate. Iar actuala modificare a codului fiscal impune efectuare, in anumite situații, a unei expertize. Vreau sa precizez faptul ca dreptul de a evalua se obtine urmand studii de specialitate care sunt continuate prin cursuri de formare periodice. De aceea, cred ca experienta si competenta profesionala recomanda solicitarea serviciilor unui expert evaluator atunci cand decideti ca este momentul cumpararii unei locuinte.
Pretul locuintei este cel mai important aspect la cumpararea unei locuinte, iar pe locul al doilea se afla locatia, suprafata si alte costuri ce le implica noua casa. Alte criterii sunt apropierea de un loc de joaca pentru copii, de o gradinita sau o scoala, centrele comerciale, restaurantele si bisericile, a observat d-na Barbarosie.
Pentru a obtine un pret corect, cei de la Romtor Real Estate recomanda luarea in calcul, in momentul in momentul alegerii unei locuinte, urmatoarele criterii: localizarea imobilului; dotarile si serviciile din zona; locuinta in sine, dar si gradul de eficienta energetica si anul de constructie joaca un rol important in stabilirea pretului.
In cazul in care nu apeleaza la un consultant, pentru alegerea locuintei, circa jumatate dintre romani utilizeaza internetul si site-urile specializate, in proportie mai mica consulta rubricile ziarelor sau intreaba prietenii si familia daca stiu de proprietati scoase la vanzare.
Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producator roman de cosmetice, este un brand emblema pentru Romania, al carui portofoliu impresioneaza o lume intreaga prin produse mereu actuale si moderne, concepute in laboratoare performante. Compania are acreditari internationale ale proceselor de fabricatie si comercializeaza produsele din portofoliu in peste 30 tari.
Produsele Gerovital, oferite cu generozitate participantelor la eveniment, alaturi de rafinatele vinuri de Samburesti, au contribuit la crearea unei atmosfere placute si destinse.
Romtor Real Esatea a oferit prin tragere la sorți o evaluare a proprietatii unei jurnaliste prezente la eveniment.
Evenimentul s-a bucurat de suportul Cafepedia, Flormar si parteneriatul media al eva.ro