Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: De ziua ta, Femeie! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
A fost 8 Martie, a fost Ziua Femeii, e vremea florilor, a vorbelor frumoase si declaratiilor de dragoste si - in politica - mai putin a faptelor. Dar sa ramanem la declaratii: o anumita remarca a fostului presedinte Traian Basescu mi-a atras in mod deosebit atentia, nu pentru ca este de sezon, ci pentru ca ipostaziaza femeia, reusind sa aduca antipozii in aceeasi ecuatie. Vorbind despre cele mai puternice femei din viata publica romaneasca, domnul Basescu a identificat doua:
- Una se numeste Laura Codruta Kovesi, dar este puternica pentru ca e sefa de institutie, extrem de puternica institutia, si asta te face si pe tine puternic. Si Elena Udrea, care suporta presiunile institutiei, ramanand demna, totusi.
Declaratia a fost facuta de fostul presedinte la postul public de televiziune, in cadrul unei emisiuni dedicate femeilor. Stiti cum se spune: barbatilor le place ce vad, iar femeilor, ce aud. Iar mie una nu mi-a placut deloc ce am auzit, pentru ca, o fi declaratia corecta, dar e incompleta! Va mai amintiti, desigur, de regretabilul episod tiganca imputita. Va amintiti, cred, la fel de bine, ca, la ani de zile de la halucinantul incident, inca lipsesc scuzele. Daca imi fortez putin memoria, imi amintesc alte si alte iesiri ireverentioase ale fostului presedinte la adresa femeilor - una dintre acestea implicand si o masa. Episodul la care faceam trimitere este graitor pentru un anumit tip de mentalitate. Este nu masculin - scuzabil prin asa-s barbatii!, ci badaranesc de-a dreptul, iar badarania nu a avut niciodata scuza. O vorba spune ca, daca educi un barbat, educi un barbat; daca educi o femeie, educi o intreaga generatie. Unui grobian nu i se aplica nici una, nici cealalta, asa ca micile plimbari de circumstanta printre femei - puternice sau nu - este golita de orice semnificatie si de sinceritate. Desigur, nu doar domnul Basescu a avut astfel de iesiri in spatiul public. Domnia sa este doar un nume pe o lista lunga, lunga. Tuturor celor trecuti pe ea si fiecaruia in parte, o recomandare: sa nu uite ca o fi descoperit barbatul focul, dar femeia a descoperit cum sa se joace cu el!