oficialmedia.com informeaza: Zgomotele din urechi - CAUZE psiho-emotionale si METODE DE VINDECARE
Acufena este un fenomen care ma face sa aud sunete, precum suieraturi, bazait sau scrasnete, fara ca acest lucru sa aiba vreo legatura cu ceea ce se aude in jurul meu. Poate fi ceva trecator sau permanent si se poate produce cu intensitate diferita a sunetelor. Acufena se manifesta mai des in cazul persoanelor care traiesc un stres puternic legat de performanta. Apare adeseori in urma unui eveniment care a produs un soc emotional sau cand nivelul de stres a crescut foarte mult, de exemplu dupa: divort, pierderea locului de munca, un accident etc. Am nevoie sa fiu recunoscut si sa mi se respecte identitatea, drepturile. Imi este teama ca imi voi pierde locul de munca sau un anumit statut social, pe plan profesional sau in viata personala, si nu pot face fata acestui lucru.
Uneori este posibil sa am o dificultate de a-mi revizui unele idei si pot fi incapatanat. Insist sa raman intr-o situatie care nu imi convine. Ma opun schimbarilor pe care nu le-am ales eu si pe care nu le pot controla. Stiu, inconstient, ca daca nimic nu se schimba poate exista o separare, atat la nivel personal, cat si profesional. Cand se intampla acest lucru este bine sa ma intreb daca mi-am ascultat vocea interioara. Este ca si cum nu as fi fost conectat exact la radioul meu interior. Cand caut un post de radio, care nu emite muzica sau discutii, pot sa aud linistea”. Daca insa mut frecventa undeva unde nu exista nici un post care emite, aud pacanituri sau suieraturi, ca si cum as folosi un post cu unde scurte.
Exista emotii pe care le refulez de frica sa nu imi tulbur echilibrul interior? Viata imi reaminteste sa imi ascult vocea interioara, nevoile si dorintele mele. Trebuie sa ma ocup de mine pentru a diminua nivelul de zgomot si de interferente care pot exista in gandurile si in emotiile mele, deoarece faptul de a auzi aceste zgomote indica ca poate exista si altceva ce nu vreau sa aud, iar acel zgomot impiedica sunetele nedorite sa ajunga la urechile mele.
Acufena indica faptul ca trupul meu se afla sub tensiune. Lucrurile se misca atat de repede in mintea mea incat am impresia ca totul o sa sara in aer. Sunt foarte atent la tot ceea ce se intampla in jurul meu. Cand sufar de acufena ma simt des departe de o persoana draga. Ma simt separat de ea deoarece avem o dificultate de comunicare. Tacerea traita ma sperie si frica devine insuportabila. Am nevoie de asigurare, de explicatii, de cuvinte frumoase, dar toate acestea nu exista. Ma simt agresat de lipsa de comunicare. Nu am de ales decat sa ma retrag in cochilia mea pentru a ma proteja de acest zid de tacere. Traiesc o anumita dualitate: am nevoie de singuratate, dar doar atunci cand o aleg eu, nu atunci cand imi este impusa, sau cand apare fara sa o pot controla. Zgomotul pe care il aud ma poate ajuta, de asemenea, sa raman in contact cu o suferinta traita pe care nu vreau sa o uit. Acel sunet sau zgomot ma va ajuta poate sa ma linistesc? Asa ceva s-ar intampla daca as auzi zgomotul in realitate, in exterior.
Uneori tacerea ma trimite cu gandul la notiunea de moarte si la frica de ea. Creierul meu face zgomot”, pentru a nu putea gandi. Este important sa identific exact ceea ce aud â€" suierat, fluierat, bazait, clopotei, claxoane etc. â€" pentru a identifica ceea ce traiesc. De exemplu, este posibil sa aud unul dintre urmatoarele sunete: susurul unui rau, urletul unui torent, clopote, bazait de albine, o singura nota de fluier, sunetul unui cimpoi, vantul fosnind prin copaci, mii de viori, sau un murmur adanc. Cand se intampla acest lucru inseamna ca sunt in contact cu un sunet care exista pe un plan interior, reprezentativ pentru un anumit plan al constiintei. In acest caz insa nu este vorba despre acufena, este vorba despre un sunet natural. Urechea mea interioara, spirituala, este deschisa. Pot sa multumesc ca aud un astfel de sunet, deoarece acest lucru indica faptul ca sunt in contact mai constient cu una dintre lumile interioare ale creatiei. Raman linistit si atitudinea mea este ca si cum chiar as locui langa un rau si aud in mod natural acest sunet. Creierul inregistreaza acest sunet ca pe unul normal si ma simt in largul meu in viata de zi cu zi cu acest sunet natural.
Accept sa imi deschid mai mult urechile interioare pentru a fi mai in masura sa imi captez vocea launtrica. Pot sa incerc, de asemenea, sa aud intr-un mod mai constient sunetele naturii si melodiile celeste pentru a ma bucura de mai multa pace si liniste. Orice forma de demers holistic (yoga, destindere dirijata, acupunctura, osteopatie, vitaminoterapie, energie etc.) ma poate ajuta sa diminuez nivelul de stres si sa imi recapat linistea interioara. Pot ajunge sa aud si eu sunete precum susurul unui rau, al unui torent, clopote, cimpoi, vantul care adie prin copaci, bazaitul albinelor, sau viori. Acestea corespund unor sunete pe care le pot auzi pe diverse planuri ale realitatii interioare si ma pot ajuta sa aflu pe ce plan ma conectez. Acest lucru inseamna ca urechea mea interioara este deschisa pentru a auzi mai mult realitatea acestor lumi.
Jacques Martel â€" Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauzele subtile ale inbolnavirii.