sfatulmamicilor.ro informeaza: Sarcina ajuta organismul sa se pregateasca pentru momentul magic. Vitaminele si mineralele te ajuta si in timpul sarcinii; bebelusul se va dezvolta normal si nu exista riscul aparitiei unor malformatii.
Inainte sa te preocupe faptul ca nu ramai insarcinata ia in considerare o perioada de incercari de 6 luni. Cele mai multe femei au o perioada de 6 luni de incercari pana cand devin mamici.
Uita de stres si pregateste-te pentru vestea cea mare, adoptand cu succes solutiile urmatoare.

Cum sa cresti fertilitatea

Profita de fiecare zi de ovulatie!

Desi pare evident ca sexul este principalul ingredient, multe cupluri nu tin cont de perioada de ovulatie. Aceasta perioada incepe in a 14-a zi dupa menstruatie si dureaza 4-5 zile. Profita de fiecare zi de sex cu partenerul tau si alege aceasta "solutie" chiar si in momente diferite ale zilei.

Afla perioada ovulatiei!
Afla perioada cand poti ramane gravida folosind formularul: calculator ovulatie. Trebuie sa completezi in formular doar prima zi a ultimei menstruatii.

Acorda atentie siluetei!

Daca esti supraponderala sau subponderala risti sa iti afectezi ciclul lunar si sa ai probleme cu menstruatia. In cazul unui ciclu neregulat, identificarea zilelor de ovulatie este mai dificila si trebuie sa faci eforturi suplimentare pentru a ramane insarcinata.

Sportul ajuta enorm!

Sportul te ajuta nu doar sa fii in forma dar si sa suporti mai usor transformarile din corpul tau in timpul sarcinii. In plus, miscarea influenteaza in mod direct circulatia sangelui, oxigenarea organismului si creste imunitatea organismului, fapt care influenteaza pozitiv functionarea organelor sexuale si deci cresterea fertilitatii.

Scapa de inhibitorii fertilitatii

Este demonstrat medical ca alcoolul si fumatul pot afecta fertilitatea. Chiar daca sunt exemple de femei care au ramas insarcinate desi fumau, nu inseamna ca trebuie sa ignori aceasta solutie, mai ales daca au trecut deja 6 luni de incercari.

Scapa de stres

Stresul afecteaza fertilitatea fiindca scade nivelul endorfinei, un hormon care influenteaza pozitiv dorinta sexuala. Daca ai chef de sex si energia necesara, nivelul de excitatie este mai mare si poti creste sansele de a ramane insarcinata.

Profita de alimentatie!

Ai nevoie de proteine, acid folic si vitamine. Consuma mai mult peste, oua si carne rosie si redu consumul de cafea. Daca nu reusesti sa obtii acid folic din alimentatie, alege suplimentele ca solutie, dar incepe tratamentul cu cateva luni inainte sa ramai insarcinata. Ai nevoie de 400 mcg de acid folic zilnic si poti continua sa iei acest tratament chiar si la trei luni dupa ce ramai insarcinata.