Dr. Alis Grasu: In mai putin de 24 de ore, 1.672 de apeluri la ambulanta (Autoare: Magda Marincovici / mariustuca.ro)
De luni de dimineata pana marti la orele 14:00, cand, in zona Capitalei, temperatura a coborat la aproximativ minus 19 grade Celsius, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIf) s-a inregistrat un numar record de solicitari: 1.672.
Doctorul Alis Grasu, managerul SABIf, avertizeaza ca 872 de apeluri au fost pentru cazuri de urgenta, 126, pentru persoane ce au fost ridicate din locuri publice (restuarante, magazine, strazi etc.), dintre acestea, 30 fiind transportate la adaposturi si 65 au fost cu suspiciuni de entorse, fracturi, luxatii.
Managerul Alis Grasu spune ca, in continuare, pe strazile laterale, ambulantele circula cu dificultate, mai ales daca sunt parcate vehiculele pe ambele parti ale carosabilului. Asa se explica prelungirea timpului dintre apel si sosirea la destinatie.
Managerul Alis Grasu atrage atentia asupra cresterii riscurilor de entorse, fracturi si luxatii in conditiile in care temperatura aerului a scazut foarte mult si sunt portiune mari de polei care se mentin inclusiv in cursul zilei.
De asemenea, exista pericolul traumatismelor provocate de desprinderea turturilor in timpul zilei.