Padurea Baciu de langa Cluj se regaseste pe un loc fruntas al unei liste cu cele mai infricosatoare locuri din lume, unde povestile cu strigoi, disparitii misterioase si forme umanoide care sunt invizibile ochiului liber, dar apar in fotografii, devin realitate.
In zona au loc numeroase evenimente paranormale cum ar fi aparitii de forme care plutesc deasupra solului sau lumini care apar si dispar. Padurea poarta numele de Baciu” pentru ca legenda spune ca un cioban cu 200 de oi a intrat in codru si nu a mai iesit niciodata. De-a lungul timpului cercetatori romani, englezi, francezi, italieni si americani au mers langa Cluj sa studieze activitatile inexplicabile si au consemnat ca noaptea se pot observa ochi verzi si rosii care privesc dintre copaci, si sfere plutitoare.
Mai mult, se aud strigate infioratoare si pasi. Se mai spune ca in padurea blestemata, multi oameni ar fi avut parte de morti groaznice si ca acestia nu ar fi fost inmormantati crestineste, motiv pentru care spiritele lor nu trecut in lumea de dincolo ramanand blocate in codru.
Cei care s-au aventurat in locul inspaimantator sustin ca acolo exista o zona numita poiana rotunda” unde, intr-un cerc trasat pe pamant, nu creste absolut nimic. Cu adevarat incredibil este insa ca in Padurea Baciu s-a facut, in 1968, cea mai clara fotografie a unui obiect zburator neidentificat, de forma discoidala. Imaginea a facut furori la vremea respectiva si a fost analizata de oameni de stiinta din intreaga lume.