MAGAZIN: Opinii despre extraterestrii reptilieni (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Umanoizi mai speciali
Dar au existat si precursori ai teoriei dinozaurilor inteligenti. Aritsune Toyota, un scriitor SF japonez, a fost unul dintre cei mai timpurii initiatori ai acestei idei. Toyota a fost intrigat de teoria lui John Ostrom privind dinozaurul deinonychus, care ar fi avut sange cald (1964) si a dezvoltat ideea ca unele tipuri de dinozauri ar fi evoluat catre abilitati de a dobandi informatii. Toyota si-a publicat la inceput ideile intr-un roman science-fiction, in 1977.
In aceasta lucrare el vorbeste despre umanoizi reptilieni care folosesc unelte de os pentru vanatoare, vorbesc o limba primitiva si construiesc o societate rudimentara. Creatura sa se presupunea ca ar fi evoluat dintr-un dinozaur similar cu dromaeosaurus. Un an mai tarziu, Toyota a primit sfaturi de la zoologul japonez Tatsuo Saneyoshi si, in lucrarile aparute in 1978 si 1979, a inceput sa dea mai multa importanta autenticitatii unor detalii anatomice specifice.
Si psihologul american Harry Jerison a sugerat posibilitatea existentei unor dinozauri inteligenti. In 1978, la o reuniune a Asociatiei Americane de Psihologie, el a facut o prezentare intitulata dinozauri inteligenti si psihologia comparativa. Potrivit discursului sau, dinozaurii dromiceiomimus ar fi putut deveni, dupa zeci de milioane de ani de evolutie, la fel de inteligenti ca fiintele umane.
Carl Sagan, in cartea sa Dragonii din Eden (1977), face speculatii cu privire la evolutia inteligentei umane. El presupunea ca dinozaurii de tipul saurornitoizilor puteau evolua spre forme tot mai inteligente, daca nu ar fi existat evenimentul extinctiei de acum 65 milioane de ani. Sagan cugeta intre altele ca, intr-o lume dominata de saurornitoizi, aritmetica ar fi fost in baza 8, si nu in baza 10.
Asociatia UFO International Project (U.I.P.), dedicata descoperirii adevarului despre OZN-uri si despre contactul cu extraterestrii, a afirmat ca problematica reptilienilor si posibilitatea existentei unor hibrizi extraterestri acum, pe Pamant, sunt subiecte extrem de incitante. Ele permit sa se avanseze doua ipoteze.
Prima este ca, daca reptilienii sunt dinozauri inteligenti, ei au evoluat din dinozauri aici, pe planeta Pamant, intr-un mod separat de rasa umana.
- Nu cumva - spun cei din U.I.P. - extraterestrii au ajuns pe Pamant la un moment dat si au permis stramosilor nostri sa evolueze catre specia umana, iar reptilienilor sa isi dezvolte abilitatea de a-si schimba infatisarea, undeva, in alta parte?
Cea de-a doua ipoteza, mai probabila - crede U.I.P. - este faptul ca undeva, in infinitatea Universului, ar putea exista o planeta sau mai multe planete, pe care aceste specii reptiliene s-au dezvoltat, din creaturile de tipul dinozaurilor de pe planeta lor, intr-o specie foarte sofisticata. Intre altele, ei ar fi capabili sa-si schimbe forma, pentru a evita diverse pericole, cam asa cum fac cameleonii.