Piata Taraneascs si Mester(Esti)! organizeaza din 23 pana in 25 octombrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din sos. Kiseleff nr 3 Targul lui Brumarel.
Programul este intre orele 10.00 si 18.00, iar intrarea este libera.
De vineri pana duminica, de dimineta pana seara, producatori, mesteri, artizani si negustori se vor aduna in curtea Muzeului National al Taranului Roman cu ocazia sarbatorii Sfantului Mare Mucenic Dumitru si a Sfantului Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucurestiului.
Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale: afumaturi din Galati, si Constanta, branzeturi de oaie, vaca sau capra din Arges, dulceturi, siropuri si zacusti dambovitene si argesene, miere si produse apicole, paine cu maia, cofeturi si dulciuri: turta dulce din Pitesti, ciocolata de casa si Halvita, Cozonacul Bujor, prajituri de la Braila, baklava si cafea la nisip, dar si mancare gatita la fata locului de gospodine pricepute, must, vin si tuici, placinte si Magiun de Topoloveni. Produse atestate traditional: Cozonacul Domnesc, prajituri din Maramures, pastrav afumat de Doftana, dulceturi si siropuri din Martanus.
Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti din toate zonele tarii, care va vor incanta in aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte: ceramica, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii, obiecte realizate din lana si crosetate, obiecte din os si sare, toate va invita intr-o lume aparte, a lucrusoarelor facute cu indemanare si mai ales mult drag!
In curtea din spate veti putea face o calatorie in timp, printre negustorii de antichitati care va prezinta obiecte vechi si povestile lor.
Pofticiosi sau iubitori de frumos, colectionari si amatori de arta si buna dispozitie, va asteptam pe toti, din 23 pana in 25 octombrie, de dimineata pana seara, la Muzeul National al Taranului Roman!
Intrarea libera!