www.evz.ro informeaza: Legile necrise ale unei puscarii ii determina pe pedofili sa-si ia viata dupa primele nopti in celula. Medicii spun ca, pentru ei, sinuciderea este o salvare.
Andrei Giarmaty, pedofilul din Jimbolia, judetul Timis, care in luna iunie a violat si a ucis o fetita de zece ani, a murit, in urma cu cativa ani, dupa ce s-a spanzurat in celula cu un cearsaf de pat.
"Cea mai grea pedeapsa pentru el n-ar fi fost moartea, ci anii pe care urma sa ii petreaca in inchisoare", a spus, ieri, Elisabeta Ludwig, mama fetitei ucise de Giarmaty.
Psihologii care au lucrat de-a lungul timpului cu pedofili spun ca, de cele mai multe ori, acestia se sinucid pentru ca viata din puscarie e greu de suportat. Legile nescrise ale penitenciarelor nu iarta nimic. Cea mai grea, spun medicii, este aceea ca, dupa gratii, violatorii de copii devin victimele colegilor de celula.


Mesaj de la puscariasi: "Iti vei manca organele genitale!"

"Ii fac pedofilului ceea ce a facut el", spune psihologul Liliana Horvath, angajata a Penitenciarului Timisoara. Medicul crede ca ura revarsata de detinuti asupra pedofililor este o reactie ancestrala a celorlalti, care nu pot fi de acord cu un asemenea comportament: "Este in natura fiintei umane sa nu faci rau fiintelor care nu se pot apara, precum copiii si femeile".
Specialista cu o vechime de 13 ani in munca de penitenciar, psihologul Horvath mai povesteste ca imediat ce un pedofil este condamnat si ajunge dupa gratii, colegii de celula actioneaza spre "amendarea" lui. De exemplu, in cazul pedofilului criminal de la Jimbolia, amenintarile transmise prin intermediul unui canal de televiziune au fost dintre cele mai groaznice: Andrei Giarmaty a fost instiintat ca, atunci cand va ajunge in detentie, va fi castrat si obligat sa-si manance organele genitale.