Avand o echipa de medici primari cu o bogata cazuistica, clinica de cardiologie CardioClinic ofera servicii medicale de cardiologie (inclusiv o gama completa de investigatii noninvazive, ecocardiografie) precum si in specialitatile endocrinologie, neurologie, diabet si boli de nutritie, medicina interna si ecografie generala.
CardioClinic este singurul laborator privat de ecocardiografie din Romania acreditat de Societatea Europeana de Cardiologie - Asociatia Europeana de Imagistica Cardiaca, ceea ce certifica standardele inalte practicate in cadrul clinicii.
Echipa medicala este formata din medici primari cardiologi sau cu alte specialitati cu o bogata cazuistica si peste 15 ani de experienta in spitale universitare renumite din Bucuresti: Institutul Național de Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu-Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si Spitalul Coltea.
Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauza de deces din țara noastra, circa 65% dintre romani murind din cauza unor boli cardiovasculare iar ceea ce este cel mai ingrijorator este scaderea, in ultimii 20 de ani, a varstei la care se produc infarctele miocardice. De aceea, modificarea stilului de viata este foarte importanta in prevenirea bolii coronariane ischemice. Practic, majoritatea factorilor de risc cardiovascular se pot ameliora prin masuri simple, dar sustinute”, afirma d-na dr. Alexandra Ioana Vasile, medic primar cardiolog.
Daca in anii `90, infarctele miocardice apareau, de obicei, dupa 45 de ani in prezent ele se produc chiar si la 25 de ani. In aceste condiții, preventia are un rol important iar un examen cardiologic este cu atat mai necesar pentru a descoperi eventualele riscuri, care tin atat de stilul de viata, dar si de istoricul familial.
Conform previziunilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) boala coronariana va ramane principala cauza de deces in urmatorii ani, ea reprezentand 12,2% din mortatitalitea generala, inaintea celor provocate de cancer, accidente rutiere, HIV/SIDA sau bolile hepatice
Principala cauza de imbolnavire este reprezentata de afectarea stratului interior al arterelor coronare, legata de anumiti factori de risc cum sunt fumatul, tensiunea arteriala ridicata, diabetul, nivelul ridicat al colesterolului, obezitatea si alti factori incluzand sexul, etnia si istoricul familial de boala coronariana.
Ecografiile cardiace care se efectueaza la CardioClinic folosesc, pe langa aplicatiile uzuale, si cele mai avansate soft-uri de evaluare a mecanicii cordului utile intr-un numar din ce in ce mai mare de boli ale inimii.
CardioCheck ofera o evaluare a factorilor de risc cardiovasculari, calcularea scorului de risc global ESC - HeartScore elaborat de European Society of Cardiology (stabileste riscul de deces prin boala cardiovasculara in urmatorii 10 ani), riscul relativ (adica comparativ cu o persoana de aceeasi varsta care nu sufera de risc cardiovascular), varsta vaselor sangvine si un plan de actiuni pentru reducerea riscului cardiovascular”, explica d-na dr. Alexandra Ioana Vasile.
In cadrul CardioClinic se realizeaza, de asemenea, si alte investigatii specializate de cardiologie, precum ecocardiografia Doppler cardiaca avansata, ecocardiografia Doppler de resincronizare sau ecocardiografia Doppler vasculara a arterelor si venelor.