Mariustuca.ro : Pentru ca s-a tatuat, justitia australiana i-a interzis unei tinere mame sa-si mai alapteze bebelusul (Autoare: Magda Marincovici)
Justitia australiana i-a interzis unei tinere mame sa-si mai alapteze bebelusul, pentru ca s-a tatuat recent, punand astfel in pericol sanatatea copilului, scrie L'Express. Mama copilului, un baietel de 11 luni, si-a facut un tatuaj in luna mai fara a-l informa pe cel care i-a facut tatuajul ca alapteaza, scrie Sydney Morning Herald Tatal, care este separat de tanara mama, a cerut incredintarea copilului. El a profitat de acest incident pentru a dezvalui ca fosta lui partenera, la varsta de 20 de ani, avea probleme psihiatrice si cu drogurile. Tanara a sesizat justitia care a decis, la 5 iunie, sa-i incredinteze copilul cu conditia sa nu-l alapteze.
Dar dupa ce s-a tatuat, judecatorul a considerat ca este posibil ca femeia sa se fi infectat cu un virus transmis pe cale sanguina, mai precizeaza Sydney Mornind Herald. Totusi, rezultatele latestele HIV si pentru hepatita au fost negative.
Asociatia australiana ce militeaza pentru incurajarea mamelor sa-si alapteze pruncii a ripostat, considerand decizia justitiei periculoasa. Directoarea asociatiei, Rebecca Naylor, a invocat faptul ca industria tatuajului este supusa unor reglementari si ca atat timp cat acestea sunt respectate incurajam femeile tatuate sa-si alapteze copiii cat doresc.
Tanara mama tatuata a facut recurs si asteapta decizia tribunalului pentru probleme de familie din Sydney.