Mariustuca.ro / Vitamina B3 este o solutie eficienta, ieftina si fara efecte secundare de prevenire a cancerului de piele (Autoare: Magda Marincovici)
Simplu, eficient, ieftin si fara efecte secundare. Adica aportul zilnic de vitamina B3 (nicotinamida), poate reduce cu 23% riscul cancerului al pielii cel mai frecvent, carcinomul, in cazul persoanelor celor mai sensibile. Studiul, finantat de Institutul national pentru sanatate si cercetare medicala din Australia, afost prezentat la Congresul anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica de la Chicago (29 mai-2 iunie). recrutat aproximativ 400 de pacienti. Jumatate dintre acestia au luat 500 mg de vitamina B3 zilnic, timpe de un an, cealalta jumatate, placebo.
Rezultatele sunt formidabile: o scadere dovedita cu 23% a numarului cancerelor de piele in grupul care a beneficiat de aport zilnic de vitamina B3.Potrivit specialistilor australieni, testele efectuate pe rozatoare, studiile clinice arata ca vitamina B3 intareste capacitatea celulelor de a repara perturbarile suferite de ADN si protejeaza sistemul imun.
Atentie! Aceasta vitamina nu exclude expunerea protejata la razele ultraviolete. Dimpotriva, in continuare, trebuie sa respectam recomandarile dermatologilor privind folosirea cremelor de protectie solara si expunerea la plaja doar dimineata si dupa orele 17:00.
Surse naturale de vitamina B3 sunt carnea, ficatul, laptele, drojdia de bere, legumele si cerealele.