MAGAZIN : Un ufolog devine interesat de constiinta extinsa (Autor : DAN D. FARCAS)
Grant Cameron este un cunoscut ufolog canadian. El s-a implicat in acest domeniu dupa ce, in mai 1975, a avut mai multe observatii OZN personale in Carman, Manitoba, la aproximativ 25 de mile nord de granita Canada-SUA. Obiectul neidentificat pe care l-a vazut a devenit cunoscut, la nivel local, sub numele de Charlie Red Star, a fost zarit in aceeasi perioada, ca si pe parcursul urmatoarelor 18 luni, de sute de alte persoane, in timpul unui val prelungit de aparitii. Cameron a petrecut nenumarate zile in zona, fotografiind o serie de fenomene ciudate si intervievand sute de martori implicati.
In continuare, el s-a implicat in punerea in lumina a activitatii inginerului Wilbert B. Smith, care a condus in perioada 1950-1954, Proiectul Magnet, o cercetare guvernamentala canadiana secreta privind fenomenul OZN. Pe parcursul a doua decenii, Cameron a colectat cele mai multe fisiere si materiale scrise de Smith. El a stat de vorba cu majoritatea asociatilor acestuia, care au lucrat la proiect, si a pus in evidenta rolul fostului presedinte al Penn State University, Dr. Eric Walker, care a fost identificat apoi ca o persoana-cheie in cercetarea si musamalizarea fenomenului OZN.
In ultimii ani, Cameron si-a orientat cercetarile spre actiunile presedintilor Statelor Unite in directia problematicii OZN. El a facut in acest scop peste 25 de deplasari la Arhivele Nationale SUA si la cele mai multe arhive prezidentiale, in cautarea unor materiale despre implicarea presedintilor in fenomenul OZN. Intre altele, el l-a interogat pe vicepresedintele Dick Cheney privitor la cunostintele sale asupra subiectului OZN si a obtinut 1.000 de pagini de documente despre OZN-uri, din timpul administratiei Clinton, in urma unei cereri in virtutea legii libertatii de informare, adresata Oficiului pentru stiinta si tehnologie de la Casa Alba. Documentele arata ca administratia Clinton a fost foarte interesata de fenomen si ca a incercat sa forteze (fara succes) dezvaluirea unor informatii ascunse publicului. Cameron a publicat toate aceste rezultate in numeroase lucrari sau pe internet. Dar in septembrie 2005, cand a vrut sa tina niste prelegeri despre fenomenul OZN si despre motivele pentru care guvernul SUA refuza sa recunoasca adevarul in acest sens, i s-a refuzat accesul in Statele Unite.

Un pic de scepticism

Grant Cameron a fost declarat investigatorul international al anului la conferinta OZN din 2012 de la Leeds, si cercetator al anului la Congresul International OZN din 2013 de la Phoenix, Arizona. In prezent, Cameron lucreaza, intre altele, la un material mai detaliat, intitulat :
64 DE MOTIVE PENTRU CARE GUVERNUL MUSAMALIZEAZA PREZENTA EXTRATERESTRA.
El este, de asemenea, implicat in cercetari si prelegeri privind legatura dintre constiinta si fenomenul OZN, sustinand faptul ca prin inspiratie, telepatie si alte forme de comunicare, contactam inteligente aflate deasupra noastra. El spera ca astfel va obtine indicii privind modul in care sunt propulsate OZN-urile si care este natura reala a Universului.

(Va urma)