formula-as.ro : Miracolul romanesc: BRANCA URSULUI. Sute de femei au reusit sa ramana insarcinate cu ajutorul acestei plante

Branca ursului. De ce i se spune asa? Probabil, pentru ca frunza sa aduce intrucatva, ca forma, cu laba respectivului animal, dar si pentru ca aceasta planta are niste efecte de stimulare a vitalitatii organismului care aduc aminte de puterea legendara a ursului. Istoria moderna a acestei plante medicinale a inceput in urma cu cativa ani, in Romania, in paginile Formulei AS. Daca la vremea aceea, Branca ursului era practic necunoscuta, acum a devenit un adevarat fenomen medical. Cea mai importanta calitate la Branca-ursului este ca trateaza cu succes un numar uimitor de mare de cazuri de infertilitate, atat masculina, cat si feminina. Or, infertilitatea afecteaza, in prezent, unul din sase cupluri din Romania, ceea ce explica in buna masura adevarata catastrofa demografica spre care se indreapta tara noastra, dar si succesul deosebit de care se bucura Branca-ursului ca remediu. Iar calitatile terapeutice ale acestei plante nu se limiteaza la domeniul fertilitatii, ea tratand cu succes si hipertensiunea, tulburarile de menopauza, epilepsia, deficientele imunitare. Motiv pentru care revenim cu informatii noi, de ultima ora, legate de ea.
Unde gasim si cum recoltam branca-ursului Raspandire Branca-ursului (Heracleum sphondilyum) este o planta care prefera zonele montane si submontane de la noi din tara, unde creste pe malul paraielor si in locurile umede si nisipoase. Ajunge inalta de pana la doi metri, are florile albe si frunzele mari, adanc crestate. Are un miros specific, foarte aromat si usor intepator, care este inconfundabil. De la Branca ursului se folosesc, de regula, florile si semintele, precum si radacina.
Recoltare
- Semintele si florile se culeg prin taiere, incepand cu sfarsitul lui iulie (in zonele mai joase, unde se maturizeaza mai repede) si pana la inceputul lui noiembrie. Dupa taiere, partile aeriene se pun la uscat, in strat de maximum 4 centimetri, in locuri umbroase si bine aerisite. Odata uscate, cozile inflorescentelor devin casante si se rup relativ usor. Sunt partea de planta cel mai frecvent folosita, deoarece au proprietati afrodiziace, stimulente hormonale si hipotensoare foarte puternice.
- Radacina " se recolteaza dupa primele brume, in luna noiembrie sau in martie, cand se dezgroapa cu o cazma, se spala intr-un curs rapid de apa si se lasa sa se usuce intr-o incapere calduroasa si, daca se poate, expusa la lumina soarelui (chiar daca aceasta lumina este filtrata de sticla). Atunci cand s-au uscat, radacinile de Branca-ursului devin foarte casante si se rup cu un pocnet sec. Se depoziteaza in saculeti de panza, in locuri racoroase si uscate. Radacina de Branca-ursului are, si ea, proprietati afrodiziace, insa nu atat de intense ca semintele, iar de curand i-a fost descoperita si o actiune de stimulare a imunitatii.

Preparate pe baza de Branca-ursului
Comprimatele
Sunt un amestec dintre o baza neutra (numita excipient) si planta extrem de fin macinata. Ele constituie forma de administrare cea mai frecvent folosita in prezent, deoarece sunt foarte usor de ingerat, sunt bine tolerate de organism si au un efect puternic, mai ales in timp. In farmaciile si in magazinele naturiste de la noi din tara se gasesc comprimatele produse de firma Dacia Plant, care sunt un amestec de seminte (in proportie majoritara) si radacina de Branca-ursului, amestec ce si-a dovedit eficienta in foarte multe cazuri.

Tratamente interne cu Branca-ursului
- Impotenta hormonala - se tin pe an patru cure cu Branca-ursului, administrata sub forma de comprimate, cate patru-sase pastile pe zi. O cura completa dureaza 60 de zile, dupa care se face o pauza de alte 20-30 de zile, apoi se poate relua. Acest tratament stimuleaza puternic activitatea gonadelor la barbati, fiind un remediu foarte bun in cazurile de andropauza prematura. De asemenea, are si efect anti-depresiv, fiind foarte utila pentru tratarea cazurilor, foarte frecvente, de pacienti la care impotenta hormonala este dublata si accentuata de un blocaj la nivel emotional (impotenta psihica).
- Impotenta vasculara - se ia Branca-ursului sub forma de tinctura, cu 10-30 de minute inaintea actului sexual. Doza recomandata este de 1-3 lingurite (adica 4-12 ml), care se administreaza de preferinta diluate in apa si pe stomacul gol. Acest remediu are efect vasodilatator puternic, la nivelul vaselor care alimenteaza cu sange zona genitala, dovedindu-se de un imens ajutor barbatilor care se confrunta cu impotenta hormonala. Trebuie spus, insa, ca desi in majoritatea cazurilor tinctura de Branca-ursului s-a dovedit a fi eficienta, pentru rezolvarea deplina a acestei probleme sunt necesare si alte demersuri terapeutice: renuntarea la fumat si la mancarurile grase, consumul de uleiuri vegetale bogate in grasimi nesaturate, gimnastica medicala, curele balneare (in statiuni cu ape carbogazoase si mofete).
- Efeminare la barbati, deficit de testosteron - un tratament foarte eficient contra acestor tulburari hormonale este administrarea de comprimate de Branca-ursului, cate patru pe zi, si de pulbere de radacina de urzica (Urtica dioica), cate trei-patru lingurite pe zi. Tratamentul va dura 90 de zile si va fi facut de doua ori pe an. Branca-ursului stimuleaza secretia de testosteron a gonadelor, in timp ce radacina de urzica are in compozitia sa un precursor de testosteron, care va fi transformat in organism in acest hormon.
- Amenoree, insuficienta ovariana - se tin cure de 28 de zile, timp in care se iau cate 4 comprimate de Branca-ursului pe zi. In vechime, tratamentul cu Branca-ursului (dar si cu alte plante din familia Apiaceae, din care face parte) pentru stimularea fertilitatii era pornit, pentru o mai mare eficienta, atunci cand luna de pe cer incepea sa creasca. Aceasta corelare cu fazele lunii, mai exact cu cresterea ei, este sustinuta si de studii moderne de cronobiologie, care pun in evidenta o inexplicabila relatie intre activitatea hormonala, mai ales a femeilor, si satelitul natural al Pamantului.
- Sindrom post-menopauza - se tine o cura cu o durata de trei luni cu Branca-ursului, timp in care se administreaza cate 2-4 lingurite de tinctura zilnic. In prima luna de tratament se vor administra doar doua lingurite de tinctura pe zi, crescandu-se apoi gradat doza. Acest tratament stimuleaza productia de estrogen si are efect intineritor, tratand afectiuni cum ar fi: tulburarile de metabolism al calciului, depresia post-climax, tulburarile cardiace post-climax.
- Ciclu menstrual neregulat - se iau trei comprimate de Branca-ursului zilnic, pe stomacul gol, in cure de 14 zile, urmate de alte 14 zile de pauza. Este bine ca tratamentul sa fie inceput din ultima zi a ciclului menstrual. Branca-ursului stimuleaza si regleaza activitatea ovarelor, dovedindu-se de mare ajutor in cazurile in care ciclul menstrual vine cu mari intarzieri, precum si in cazul menstrelor neinsotite de ovulatie. La femeile la care tulburarile de menstruatie sunt insotite de chisturi ovariene si de hemoragii abundente, se va face suplimentar si un tratament cu muguri de zmeur (Rubus idaeus), sub forma de macerat glicerinat, administrat conform prospectului.
- Frigiditate - cu jumatate de ora inaintea actului sexual, se administreaza 2-4 comprimate de Branca-ursului. Aceasta planta stimuleaza libidoul prin actiunea asupra sistemului nervos central, prin vasodilatatie la nivel genital si, in timp, prin stimulare hormonala. Foarte multe dintre pacientele care au folosit aceasta planta, pentru tratarea altor afectiuni, au remarcat o crestere a apetitului erotic si o intensificare a trairilor amoroase.
- Hipertensiune arteriala - se administreaza 4-6 comprimate de Branca-ursului zilnic, in cure de 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. Este important ca aceste comprimate sa fie luate regulat, la orele 6, 12, 18 si 22, deoarece ele actioneaza scazand presiunea arteriala, mai ales prin vasodilatatie, la nivel periferic, efectul durand o perioada de timp limitata si fiind, ca atare, nevoie de o noua doza de planta.
- Adjuvant in bronsita - se iau 3-4 lingurite de tinctura de Branca-ursului pe zi, pe stomacul gol. Aceasta planta are efect expectorant, ajutand la eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii, si are efect antibiotic, luptand direct cu infectiile bacteriene. In laringita, se fac si gargare, cu un preparat obtinut prin diluarea a doua lingurite de Branca-ursului intr-un sfert de pahar de apa.
- Cistita, nefrita - se administreaza tinctura de Branca-ursului (obtinuta din semintele si din radacina plantei), cate 6 lingurite pe zi, fiecare diluata in 200 ml de apa. Acest tratament, cu o durata de 10-14 zile, are efect puternic antibiotic la nivel reno-urinar, substantele volatile continute de semintele plantei avand o actiune bactericida contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus etc.