b365.ro informeaza: Mijloacele de transport in comun vor circula pe benzi special destinate lor, pe Bd. Magheru si Bd. Carol I potrivit unui studiu comandat de Primaria Capitalei. Benzi unice pentru RATB vor fi amenajate si pe strazile Occidentului si Gh Manu, dar si itre Bd. Nicolae Balcescu si Piata Revolutiei.
De asemenea, Primaria Capitalei a transmis deja Administratiei Strazilor planul de introducere a benzilor unice pe Splaiul Independentei intre Podul Cotoceni si Piata Unirii.
Noi benzi destinate mijloacelor de transport vor fi amenajate in Bucuresti. Potrivit unui studiu realizat de Search Corporation pentru Primaria Capitalei vor fi amenajate benzi pentru autobuzele RATB pe urmatoarele strazi:
- pe Bd. Magheru de la Universitate pana la intersectia cu strada George Enescu pe sensul de mers spre Piata Romana
- pe strada George Enescu de la intersectia cu Bd. Magheru pana la intersectia cu strada Nicolae Golescu, apoi banda unica continua pe str. Golescu pana la intersectia cu strada Constantin Esarcu - sensul de mers pe banda unica va fi catre Bd. Magheru - Piata Romana
- pe strada Georges Clemenceau - autobuzele vor circula pe banda dedicata pe sensul strada George Enescu - strada Episcopiei
- pe strada Gheorghe Manu si pe strada Occidentului (intre Lascar Catargiu si Calea Victoriei) pe sensul Calea Victoriei - Lascar Catargiu
- pe strada Polizu va fi amenajata banda destinata RATB pe ambele sensuri
- pe Bd. Unirii de la Piata Unirii spre Piata Alba Iulia;
- Bd. Carol I pe ambele sensuri, intre Universitate si Calea Mosilor.
Directia de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei a aprobat deja amenajarea de benzi unice destinate autobuzelor RATB pe Splaiul Independentei, intre Podul Cotroceni si Piata Unirii. Decizia a fost transmisa Administratiei Strazilor, institutia care trebuie sa o puna in aplicare, spun reprezentantii Primariei Capitalei.
De cealalta parte, reprezentantii Administratiei Strazilor spun ca acest proiect nu se afla printre prioritatile institutiei si nu exista deocamdata un termen stabilit pentru inceperea lucrarilor de amenajare a benzilor unice.