Dr Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, a postat pe Facebook un text, despre deschiderea Centrului de senologie la Spitatlul Sf. Maria din Bucuresti, pe care il puteti in continuare.
La Spitalul Sfanta Maria din Capitala s-a deschis un nou Centru de senologie. Proiectul este unul extrem de important pentru sistemul sanitar romanesc in ceea ce priveste diagnosticarea precoce a cancerului la san.
Centrul de Senologie functioneaza in cadrul clinicii Chirurgie II a Spitalului Sfanta Maria si, incepand de astazi, ofera pacientelor servicii complete privind cancerul de san: diagnosticare, tratament, chirurgie, chimioterapie sau reconstructie mamara. In acest fel, Spitalul Sfanta Maria devine un centru national important si in ceea ce priveste diagnosticarea si tratamentul acestei maladii.
Este un moment deosebit pentru sistemul de sanatate romanesc. Facem dovada ca medicii romani au unde sa isi practice meseria in conditii onorabile. Vedem cu totii ca in ultima vreme femeile din Romania au devenit mult mai educate si mult mai informate in ceea ce priveste sanatatea lor. Am mare incredere in doctorii din acest spital, si mai ales in cei care vor lucra in cadrul acestui centru.
Investitiile Municipalitatii in anul 2015, in ceea ce priveste sistemul sanitar, vor viza in principal dotarea noilor spitale ale Municipalitatii. Totodata, Primaria Capitalei isi doreste extinderea serviciilor de terapie oncologica prin deschiderea unui nou centru in cadrul Spitalului Filantropia.
Efortul nostru in 2014 a fost acela de a urgenta finalizarea constructiilor noi: Spitalul de urgenta pentru copii Gomoiu si Spitalul Foisor. Totodata ne dorim ca aici, in apropierea Spitalului Sfanta Maria, la Spitalul Filantropia sa putem deschide un centru de terapie oncologica, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Acest lucru ar fi de mare ajutor, fiind si o completare a ceea ce am realizat la Spitalul Sfanta Maria.

Iata si procedura prin care femeile pot beneficia de serviciile medicale ale Centrului de Senologie:
1. Programarea la un consult medical
- telefonic: 021 9736 sau 021 9 SEN
sau
- pe baza unui bilet de trimitere intocmit de medicul de familie sau de specialist.

2. Diagnosticare si tratament
Dupa programare, femeia ajunge la medic. Acesta poate recomanda orice investigatie, de la ecografie, mamografie, scintigrafie, RMN mamar cu antena de san (aceasta investigatie se face doar in cateva unitati din tara), punctie - daca este cazul- biopsie, pre si post operatorie, interventie chiurgicala cu evidare ganglionara completa dupa un protocol international asumat si de Romania.
In acelasi timp cu o eventuala operatie, la cerere, se poate face reconstructie mamara de catre medicul plastician. Reconstructia mamara se efectueaza la cerere, nefiind in acest moment decontata de catre CNAS).
De asemenea, tot in Spitalul Sfanta Maria, daca este necesar, pacientele pot face chimioterapie.