Gheorghe Florescu, care detine primul magazin de cafea gourmet din Bucuresti, Delicate Florescu, a fost prezent zilele acestea la targul international Gaudeamus - carte de invatatura.
In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Gheorghe Florescu ne-a spus: "Dupa cum am scris in cartea mea, Confesiunile unui cafegiu, am participat intamplator la o discutie intre Corneliu Coposu si Nicolae Carandino. Pentru cei care nu stiu cine este Nicolae Carandino, pot sa spun ca a fost membru PNT si a primit conducerea ziarului Dreptatea. De asemenea, a dus la victoria in alegeri a PNT, fapt pentru care ne face sa consideram ca regimul comunist din Romania a fost criminal, odios, ilegal si ilegitim. Nicolae Carandino a suferit o condamnare politica de 25 de ani de munca silnica pe viata, din care a executat 18 ani, fiind cel care i-a inchis ochii lui Iuliu Maniu in temnita. Pe patul de moarte, Iuliu Maniu i-a destainuit marele secret: o iubire fata de o farmacista din Simleul Silvaniei, Clara. Ultimele sale cuvinte au fost: Ce frumoasa femeie era Clara! Cred ca, la data de 16 XI 2014, la ora 21.00, in Romania a inceput o noua epoca, cea a b unului samaritean. Intuind ca aceasta epoca se va declansa la aceasta data si ora am comandat ciocolata Klaus, care este de o calitate extraordinara, la cel mai mare nivel al pretentiilor amatorilor de ciocolata. La targul Gaudeamus intreaga cantitate de ciocolata s-a epuizat, fapt ce ma determina sa urgentez transmiterea unei noi comenzi".
In perioada sarbatorilor de iarna, de Sfantul Nicolae, Craciun, dar si de Sfantul Andrei, Gheorghe Florescu va fi prezent si la targul de la Sala Dalles cu specialitati de valoare.
"Sunt convins ca o puternica impresie se va produce asupra marelui public prin aparitia cafelei, Seseam Toraja din Insula Sulaven din Indonezia. De asemenea, cafeaua Divin Suprem, alcatuita din 50% cafea Geisha Panama si 50% cafea Sfanta Elena, va avea o influenta asupra tuturor oamenilor politici pe care i-am intalnit la targul international Gaudeamus. Cafeaua aceasta a fost consumata prima data de domnul guvernator Mugur Isarescu si de doamna Ileana Isarescu la data de august 2014. Sunt convins ca voi reusi in curand sa fac fata nevoilor Romaniei si Capitalei prin participarea mea la amenajarea Centrului Cultural European, unde sper sa organizez cea mai buna cafenea, ceainarie din Europa si care va constitui un punct de reper pentru turistii din intreaga lume. Sunt prezent din 2010 la toate targurile de carte organizate in Romania. Cei carora le plac cartile sunt si bautori de cafea de specialitate", ne-a mai spus Gheorghe Florescu.