Traieste in doar 24 de metri patrati si ma pregateam sa-l compatimesc... pana cand a deschis dulapurile. Prea tare!
Desi locuieste in doar 24 de metri patrati, Christian Schallert a amenajat totul cu multa creativitate. El a studiat diferite reviste de specialitate, unde a gasit o multime de sfaturi practice pentru amenajarea eficienta a unui apartament de mici dimensiuni. Nu este adeptul luxului, de aceea considera ca omului ii sunt necesare doar cateva lucruri esentiale: asternuturi curate, o saltea confortabila, un frigider, apa curenta si un cuptor la care sa poata gati atunci cand are nevoie. Dar ceea ce este cu totul surprinzator e amenajarea ingenioasa a tuturor lucrurilor ce stau atat de bine ascunse in spatele usilor.
Chiar daca locuiesc singuri, unii oameni prefera apartamente de 2-3 camere, in care sa se simta in largul lor. Problemele cele mai mari se pun atunci cand vine vorba de intretinerea unui astfel de spatiu, pastrarea curateniei sau mutatul si aranjatul mobilierului greoi. Daca ar fi sa ne gandim la o alternativa, cu siguranta un bun exemplu ar putea fi locuinta confortabila a acestui tanar, care, intr-un spatiu redus, are la indemana toate utilitatile necesare.
Cand a vizionat pentru prima data spatiul unde urma sa-si amenajeze locuinta, Christian a mers impreuna cu parintii lui. Acestia au fost destul de circumspecti in privinta apartamentului care nu era deloc primitor... un spatiu intunecat si o somiera veche, asezata intr-un colt.
Asa cum vedem in imagini, tanarul deschide rapid toate usile si trapele de pe singurul perete fara ferestre, iar ceea ce ne dezvaluie e cu adevarat uimitor. Ne surprinde cu o bucatarie care include tot ce este necesar (frigider, cuptor cu microunde, masina de spalat vase, spatiu de gatit). Bucataria se continua cu o zona destinata hainelor si articolelor sportive, fiecare la randul sau compartimentata cu maxima eficienta. Patul culiseaza cu usurinta sub balcon iar ziua poate lua forma unei canapele confortabile.
Nu avea nevoie de o baie obisnuita, asa ca dusul are forma unui cub de sticla in interiorul caruia a prevazut un mic dulapior, bine ascuns, in care stau asezate produsele de ingrijire. Din acest tablou nu putea lipsi o mica chiuveta, care este montata in imediata apropiere a dusului. Toaleta este un spatiu intim si este ascunsa in peretele tip "Lego". In interiorul ei, Christian a amenajat chiar si un mic raft cu reviste si carti.
Avantajul acestui spatiu redus este faptul ca ai totul la indemana si esti in continua miscare tot mutand lucruri in jurul tau pentru a da o noua forma ambientului. Cand ai o casa mica, esti extrem de ordonat si toate lucrurile sunt foarte bine organizate.
Sursa: Kirsten Dirksen