Orange Romania inaugureaza sambata, 11 octombrie 2014, EU Code Week, o initiativa la nivel european de incurajare a studiului limbajelor de programare, prin evenimentul #SuperCoders. Acesta este un atelier dedicat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani, in care cei mici invata limbaje de programare cu ajutorul carora pot produce continut digital: jocuri, povesti, animatii. Supercoders se desfasoara in Bucuresti, la Impact Hub.

Orange deschide EU Code Week cu SuperCoders, seminarul prin care copiii descopera magia programarii
Orange Romania inaugureaza EU Code Week, o initiativa la niveleuropean de incurajare a studiului limbajelor de programare, prin evenimentul #SuperCoders. Acestaeste un atelier dedicat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani, in care cei mici vor invata limbaje de programare cu ajutorul carora pot produce continut digital: jocuri, povesti, animatii..Evenimentul "#SuperCoders" este un atelier de jumatate de zi, aducand laolalta 40 de copii din Romania si alti zeci din celelalte tari. Participantii sunt invitati sa creeze propriile animatii folosind platforma "Scratch". Provocarea este ca fiecare dintre ei sa isi prezinte propria viziune despre ceea ce inseamna "#SuperCoders".
Seminarul ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine tehnologia si cum pot lucra cu limbaje de programare pentru a se adapta cat mai bine in era digitala. Scratch este atat o platforma ce le permite utilizatorilor sa-si foloseasca imaginatia, dar si o comunitate online unde copiii si tinerii pot sa colaboreze cu altii din intreaga lume, cu ajutorul mijloacelor media interactive precum povestile, jocurile si animatiile. Utilizarea Scratch permite o experienta de invatare ce stimuleaza gandirea creativa si lucrul in echipa.
Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager in cadrul Orange Romania, a declarat : "Anul acesta, in EU Code Week, Orange si-a propus sa-i ajute pe cei mici sa se initieze in "tainele"programarii si sa devina adevarati #SuperCoders. In cadrul strategiei noastre de responsabilitate sociala corporativa, componentele de digitalizare si educatie in mediul digital sunt prioritare. Incontextul dezvoltarii tehnologiei, este important ca prin proiecte dedicate sa-i ajutam pe copiii sa se apropie de limbajele de programare, sa le inteleaga si sa invete sa le foloseasca".
Supercoders este o initiativa la nivelul Orange Group si este organizat concomitent in 4 tari incare compania este prezenta: Franta, Polonia, Romania si Spania. Fiecare tara transmite evenimentul live prin webcast, iar copiii isi prezinta unii altora programele create. In Romania,evenimentul este organizat cu sprijinul Simplon Romania. Aflat la cea de-a doua editie, EU Code Week are avea loc in perioada 11-17 octombrie. Este o initiativa la nivel european de incurajare a studiului limbajelor de programare.