Magyari Attila din Lupeni, Harghita, a participat in acest week-end la targul traditional Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, cu kurtos kalacs.
"Traditiona, kurtos kalacs se face pe jar! Reteta e principalul. Peste doua saptamani vom fi tot la MTR, la targul Piata Taraneasca si Mester(Esti)! Luna aceasta, vom fi prezenti si la targurile traditionale organizate la Sfantu Gheorghe, Miercurea-Ciuc si Covasna.
"Kurtos kalacs cu nuca s-a dat cel mai bine! E clasic! In Ungaria, la targurile traditionale, cel mai bine se da kurtos kalacs cu scortisoara si cel cu zahar. Am venit cu kurtos kolacs din cocos, nuca si scortisoara, care s-au dat foarte bine. Cel mai bun targ de la MTR este cel organizat de Noaptea Muzeelor. De Sfantul Dumitru vom fi la Galati", ne-a spus Magyari Attila.

Tipuri de kurtos kalacs:

- cu nuca (in maghiara: dios)
- cu zahar (in maghiara: cukros)
- cu cocos (in maghiara: kokusz)
- cu scortisoara (in maghiara: fahejas)