Senatorul Ioan Denes a sustinut o declaratie politica intitulata " Candidatul potrivit, la timpul potrivit! ", pe care o puteti citi in continuare.
Desi oficial n-a inceput inca, campania electorala pentru alegerile prezidentiale de anul acesta pare sa aiba deja o varsta venerabila. De ce avem acest sentiment?...In primul rand datorita actiunilor politice care au vizat-o si i-au premers (ma refer indeosebi la ruperea USL si incheierea unor noi aliante electorale, la implicarea "pe fata" a actualului presedinte la aparitia si disparitia unor prezidentiabili dar si la sicanarea mediatica si administrativa a altora, la senzatia publica a implicarii presei, justitiei si "serviciilor" in demersul electoral, la numarul mare de candidati care se viseaza presedinte de tara sau doar sunt pusi de altii sa faramiteze rezultate electorale pe cele doua axe politice firesti, stanga si dreapta,...).
Un lucru e cert: peste cateva zile va incepe poate cea mai atipica si dura campanie electorala din istoria ultimelor decenii din Romania. Atipica pentru ca se poarta deja cu mijloace care par a fi din anturajul ridicolului unui marketing de produs (cum altfel ar putea fi catalogate gesturile de sustinere retorica la adresa propriului candidat - altfel, mut ca o lebada! - de genul "Domnule, sunteti frumos, femeile vor sa va atinga,...lasati-va atins!" sau "Cine comunica mai bine atunci cand tace?..." ori cumpararea de bors si zacusca de la targurile traditionale ale unei candidate care desi sare cu parasuta greu poate fi imaginata mancand zacusca pe paine ori zeama acra cu tacamuri de pui...).
In acelasi timp, duritatea campaniei electorale ce sta sa inceapa, e data si de faliile sociale si de opinie pe care au reusit, prin actiunile lor, sa le traseze in Romania actualul presedinte si regimul care l-a sustinut. Societatea romaneasca pare sa nu mai cunoasca notiunea de "NOI" (adica, noi toti romanii!) ci doar pe acelea, "AI NOSTRI!" si "AI VOSTRI!".
E doar unul dintre motivele pentru care Victor Ponta, candidatul PSD, va castiga alegerile si va deveni Presedintele Romaniei. E candidatul potrivit,... la timpul potrivit! E politicianul echilibrat capabil sa reuneasca societatea romaneasca atat de dezbinata astazi. E prezidentiabilul diplomat in actiuni si declaratii in vremuri atat de tensionate geopolitic.
E castigatorul social-democrat care odata ajuns Presedinte va fi reprezentantul tuturor romanilor, nu doar "al nostru".
Din decembrie incolo, veti simti asta cu totii!...Veti vedea!