Bibiana Stanciulov si alti producatori din industria alimentara strang semnaturi pentru gratierea profesorului Mencinicopschi
La festivitatea dedicata aniversarii celor 100 de ani ai retetei magiunului Topoloveni, doamna Bibiana Stanciulov, directorul general al Sonimpex Topoloveni (firma care produce Magiun de Topoloveni), a anuntat ca apelul pentru strangerea de semnaturi pentru cererea de gratiere a profesorului Mencinicopschi continua.
Fiica si sotia renumitului nutritionist au anuntat acest lucru duminica seara, la Antena3 si au cerut sprijin pentru aceasta actiune. Ideea i-a apartinut Bibianei Stanciulov si a venit ca un raspuns firesc la cele intamplate, in virtutea vechii prietenii ce o leaga de Gheorghe Mencinicopschi.
"Nu contestam decizia justitiei, dar si institutia gratierii trebuie sa functioneze. Un savant trebuie sa-si scrie cartile alaturi de familie si nu intre patru pereti reci", a declarat doamna Bibiana Stanciulov.
Si producatorii din industria alimentara sustin demersul doamnei Bibiana Stanciulov, de a strange semnaturi pentru gratierea profesorului Gheorghe Mencinicopschi. Ei spun despre acesta ca este un om cu o cariera impresionanta si ca a fost primul specialist care si-a dat seama de valoarea produselor bio romanesti si le-a promovat.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.