Adevarul: Oaspetii prezenti la aniversarea celor 100 de ani ai retetei Magiunului de prune Topoloveni au putut intra in fabrica pentru a urmari lantul de productie si pentru a se convinge ca, desi produsul este fabricat dupa o reteta din 1914, procesul este unul modern, iar ingredientele sunt doar prune proaspete romanesti.
Aniversarea a fost marcata chiar la fabrica de magiun Sonimpex Topoloveni. Curiosii au putut vedea ca toate cazanele in care fierbe magiunul sunt reci pe dinafara si pot fi atinse, deoarece produsul se fierbe fara foc direct, la temperatura menajanta (bain-marie). "Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si celor care ne-au transmis felicitari. Mesajele dvs. ne incurajeaza sa continuam sa lucram romaneste, pentru romani, sa promovam traditia si gastronomia romanesca prin singurul produs romanesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela ca vom continua sa oferim numai produse de calitate, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten!", a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei, care a primit, cu acest prilej, diplome de excelenta oferite de Consiliul Judetean Arges, Prefectura Arges si Primaria si Consiliul Local al orasului Topoloveni.

Recunoastere internationala

Sonimpex Topoloveni este singurul producator roman care a fost premiat 5 ani consecutiv cu stele Michelin, pentru produsele sale, de catre International Taste and Quality Institute din Bruxelles. "ITQI este o recunoastere internationala a calitatilor senzoriale si nutritionale ale unui produs. Noi participam din anul 2010 si la fiecare participare am fost premiati cu una sau doua Stele Michelin din maximum trei. Pentru noi a fost o surpriza absoluta, deoarece magiunul pe care il producem are o reteta de 100 ani si este specific traditiei culinare romanesti. Recognoscibilitatea este aproape imposibila, deoarece din juriu fac parte, in fiecare an, alti specialisti, de la Chefi Michelin la institutii internationale prestigioase de gastronomie. Pana in acest an, am fost singurii producatori romani cu capital 100% romanesc premiati. In ultimii doi ani, am primit cate doua Stele Michelin cu magiunul din prune Topoloveni. Pe langa magiun , am fost premiati si pentru cu dulceturi " spune Bibiana Stanciulov.
Magiunul de prune Topoloveni a fost testat in 2008 in laboratoarele Ministerului Apararii Nationale, care a atestat ca produsul corespunde exigentelor solicitate de fortele NATO.