Asociatia Centrul Roman de Inițiative (CRI), Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila"(UMF) Bucuresti si Dental Profile 2000 SRL au lansat proiectul POSDRU/161/2.1/G/ 133161"PRESIDENT - Practica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara".
Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina Dentara, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii importante pentru viitoarea lor cariera medicala.
In plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera.
Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii, competitivitatii si cresterea abilitatilor practice ale studenților la Medicina Dentara, prin participarea la stagii de practica la nivel european si prin efectuarea unor vizite de studiu la institutii reprezentative pentru viitoarea lor meserie, precum si prin efectuarea unor activitati de consiliere si orientare profesionala, facilitandu-se, astfel, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care să favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, in concordanta cu aspiratiile lor profesionale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare.
Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea și dezvoltarea parteneriatelor in randul școlilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoală la viata activa.
Prin aspectele punctate mai sus, implementarea proiectului contribuie la realizarea obiectivelor Axei Prioritare 2 - "Corelarea innvatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniului Major de Interventie 2.1. - "Tranzitia de la scoala la viata activa", Cerere de propuneri de proiecte Nr. 161 - "Tranzitia de la scoala la viata activa".
Dr. Ec. Razvan Daraban, Presedintele Asociatiei Centrul Roman de Initiative
"Credem ca oamenii fac diferenta - prin proiectele noastre, facem tot posibilul sa oferim posibilitati reale de dezvoltare participantilor. Vizam dezvoltarea si excelenta, de aceea incercam, impreuna cu partenerii nostri, sa redefinim modalitatea de realizare a stagiilor de practică din domeniul medical. Studentii mai bine pregatiti azi vor fi specialistii in medicina de maine!".
Prof. univ. Dr. Alexandru Bucur, Decanul Facultatii de Medicina dentara, UMF "Carol Davila" Bucuresti
"Ideea proiectului a pornit de la faptul ca anual, in cadrul facultatilor de medicina dentara, finalizeaza studiile cateva sute de absolventi, in conditiile in care numarul locurilor de munca este limitat, nivelul de pregatire si experienta necesara pentru ocuparea acestora fiind unul inalt. In acest sens, proiectul isi propune facilitarea adaptarii viitorilor absolventi la cerintele actuale ale pietei muncii in domeniu".