Cryo-Save Group, lider international in domeniul stocarii de celule stem wi cea mai mare banca de celule stem in Europa, sub noua conducere a lui Frederic Amar, anunta ca isi va schimba numele in Esperite si ca se va extinde in zona medicinei preventive, regenerative, proteomice si genomice.
Astfel, crioconservarea sangelui si tesutului din cordonul ombilical continua sub numele de Cryo-Save. In plus, Grupul va incepe activitati in domeniul medicinii regenerative de translatie prin unitatea sa The Cell Factory (Fabrica de Celule) si va intra in medicina predictiva proteomica si genomica prin noua unitate Genoma. Cele trei unitati vor functiona ca branduri si intreprinderi separate.

Cryo-Save

Linia Cryo-Save va continua activitatile Grupului de crioconservare a sangelui si tesutului din cordonul ombilical si planuieste sa le extinda in continuare. De curand, a fost implementata noua linie tehnologica care utilizeaza sisteme Sepax 2, recunoscute ca fiind cele mai eficiente sisteme de procesare de celule stem si reducere a volumului din lume. Introducerea protocolului exclusiv NX-322, combinat cu Kitul Cryo-Save de procesare DeNovo 520-A ne permite recuperarea unui procent mai mare de celule CNT, comparativ cu sistemele altor banci de celule stem. Cercetatorii nostri au dezvoltat o compozitie unica a substantei de crioprotectie cu DMSO-3, utilizata pentru protejarea celulelor stem in timpul procesului de crioconservare.
Fabrica de Celule (The Cell Factory) - medicina regenerativa
Medicina regenerativa este un concept usor de inteles; scopul ei este sa genereze tesuturi si chiar organe intregi, atunci cand acestea sunt afectate de varsta, boli, accidente etc.
Activitatile initiale ale Fabricii de Celule se vor axa pe programe de cercetare si dezvoltare care acopera domeniul sistemului nervos central, cardiologie, traumatisme si diverse aplicatii clinice care folosesc celule stem mezenchimale si hematopoietice.
Genoma - medicina predictiva proteomica si genomica
Compania lucreaza pentru lansarea a trei teste:
Tranquility, un test prenatal non-invaziv (NIPT) care e in masura sa depisteze anomaliile cromozomiale ale fatului fara riscurile amniocentezei;
Verity, un test care poate detecta in urina bebelusului 101 afectiuni metabolice;
Omega Test, un test Omega-3, pentru cea mai buna nutritie a bebelusilor.
Walter van Pottelberge, Presedinte, a declarat: "Achizitionarea recenta a laboratorului elvetian de biotehnologie Salveo si activitatile de stocare si procesare a sangelui si tesutului cordonului ombilical este o urmare logica a primei tranzactii pe care am facut-o cu Biotehnologie Salveo si ne ofera o platforma solida pentru a spori excelenta operationala".
Frederic Amar, Directorul General, a comentat: "Am vazut mereu Cryo-Save ca fiind cel mai bun punct de plecare pentru elaborarea Esperite in medicina predictiva si regenerativa de translatie R&D (cercetare - dezvoltare), domenii in care ma astept ca aceasta companie sa devina un actor important".
Despre Cryo-Save: (www.cryo-save.com/ro)
Cryo-Save, lider in randul bancilor internationale de celule stem, a stocat cu succes peste 250.000 mostre recoltate din sangele si din tesutul cordonului ombilical. Exista deja multe boli tratabile cu ajutorul celulelor stem, iar numarul tratamentelor va fi in crestere. Cryo-Save a crioconservat probe din mai mult de 70 de tari de pe sase continente, in laboratoarele sale ultramoderne de procesare si stocare din Belgia, Germania, Dubai si Africa de Sud.