Cazul 1.
DC, in varsta de 23 de ani, se prezinta la consultatie cu dureri multiple migratorii si nespecifice in intensitate si caracter.
Analizele inflamatorii sunt negative, dar a urmat totusi tratament cu Arcoxia si Aflanil plus, 10 sedinte de fizioterapie, insa fara rezultat. Mentionez ca durerile au debutat in context emotional negativ.
Tratamentul prescris a constat in:
Remediul homeopat (Ignatia CH 200), Tiliatomentosa (tei argintiu) 2 ml de 2 ori pe zi, masaj Shiatsu1 pe saptamana alternativ cu acupunctura 1 saptamana.
Remisia durerilor s-a produs in cursul primei saptamani de tratament, iar dupa prima luna ameliorarea a fost totala.

Cazul 2.
GM, in varsta de 47 de ani, se prezinta la consultatie cu urmatoarele simptome: ameteli, senzatie de slabiciune si oboseala la efort, nod in gat cu senzatie de insuficienta de aer, circulatie periferica deficitara, senzatie de arsura membre inferioare.
Pacientul are si numeroase frici plus tablou neurovegetativ extrem de variat.
Tratamentul a fost combinat:
Remediul Gelsemium CH 30, suplimente si masaj energic al spatelui si zonei cefalice. Ameliorarea s-a produs in mod vizibil.
Deoarece pacientul avea tendinta spre gandire negativa, a fost orientat sa se axeze pe toate informatiile pozitive si sa elimine tot ce i-ar putea negativiza perceptia despre lume si sine.

Cazul 3.
UG, in varsta de 54 de ani, se prezinta la consultatie acuzand simptome neurovegetative cumulate cu un sindrom vestibular vertiginos si insomnie cauzata de frica de anticipare. Acuzele sunt: senzatie de sete, sufocare, ameteli, parestezii pe partea stanga, senzatie de frica de moarte, tremur membre inferioare, tulburari de vedere. Simptomele au survenit pe un consum emotional excesiv. Tratamentul urmat a fost homeopat si acupunctura (Gelsemium Ch 30).
Pacientul a identificat scaderea simptomelor (intensitatii) dupa o saptamana de tratament, apoi spatierea in timp a crizelor, iar in final disparitia starii pentru care s-a prezentat. Pentru echilibrare definitiva s-a apelat si la suplimente cu minerale si vitamine plus enzime.