Profesionisti romi in domeniul medical si terapia antidiscriminare". In cadrul evenimentului va fi lansat ghidului de bune practici in derularea programelor de sustinere a tinerilor romi care studiaza medicina.
Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie 2013, incepand cu ora 11:00, in Amfiteatrul mare al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Bulevardul Eroii Sanitari nr. 8.
Conferinta va marca finalul proiectului "O generatie de specialisti romi in domeniul medical" si reprezinta un moment de recunoastere a valorii si potentialului tinerilor romi care se pregatesc pentru o cariera in domeniul medicinei. Din aceasta perspectiva, privim prezenta dumneavoastra in cadrul evenimentului ca pe o rasplatire a efortului celor peste 100 de bursieri romi care studiaza in prezent in toate centrele universitare cu traditie medicala din Romania.
La eveniment vor participa Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Daniel Vasile, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Gheorghe Sarau, consilier limba rromani in cadrul Ministerului Educatiei, prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu, prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Zoia Bitea, director executiv adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bihor, bursieri din cadrul proiectului, ziaristi, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si ai organizatiilor partenere.
Proiectul "O generatie de specialisti romi in domeniul medical" a fost implementat la nivel national in anii academici 2011-2012 si 2012-2013, continuand povestea unui concept Open Society Institute implementat in Romania inca din 2008. Programul s-a bucurat in ultimii doi ani universitari de o finantare din Fondul Social European. In aceasta perioada au fost sustinuti peste 400 de tineri romi care studiaza in domeniul medicinei sau care doreau sa se pregateasca pentru sustinerea examenului de admitere in cadrul unei institutii de profil.