Codul lui Oreste : 9 lucruri despre Luna pe care NASA ar fi preferat sa le tina secrete

Christian Welt, fost angajat civil NASA afirma ca exista cateva dosare secrete despre Luna, pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea, mai ales in aceatsa era a globalizarii informatiei:

1. Initial s-a crezut ca Luna s-a nascut din acelasi nor de praf ca si Terra in urma cu 4,6 miliarde de ani. O alta teorie spune ca Luna este "copilul" Pamantului. In clipa in care au fost colectate primele pietre de pe Luna, aceste teorii au fost zdruncinate.Cea mai veche piatra dateaza de acum 5,3 miliarde de ani. Acest fapt este straniu, pentru ca Luna s-a nascut cu mult timp inaintea planetei noastre.In momentul acestei descoperiri, Dr. Robin Brett, specialist NASA, declara ca: "este mai usor sa explici inexistenta Lunii, decat existenta sa".

2. Rocile colectate in timpul misiunii Apollo 11 au fost extrase dintr-o zona numita sugestiv Marea Linistii. Tot in acel moment au fost prelevate numeroase mostre de sol. In urma analizelor de laborator s-a constat ca rocile sunt mult mai vechi decat solul din care au fost prelevate. Diferenta este de ordinul miliardelor de ani. Acest fapt pare impresionant mai ales in conditiile in care s-a demonstrat ca respectivele pietre nu au fost aduse de meteoriti.

3. Luna este goala pe dinauntru? Se pare ca da, ar spune cei mai mulți dintre oamenii de stiinta. In timpul misiunilor care au vizat satelitul natural al Terrei, atunci cand modulele aselenizau se auzea un zgomot prelungit ca si cum un ciocan ar fi lovit un clopot gol.

4. Zona intunecata a lunii reprezinta un alt mister socant. Atunci cand s-a incercat cartografierea sa, nu doar ca nu s-a reusit pe deplin, dar au fost gasite si urme de titan, zirconiu, ytriu, si beriliu. Aceste metale au nevoie de temperaturi de peste 4500 de grade Celsius pentru a fuziona si a exista in forma in care s-au gasit pe Luna. Stim cu totii ca asemenea temperaturi sunt imposibile nu doar pe Luna, ci pe orice planeta din sistemul nostru solar.

5. Sonda spatiala ruseasca Zond 20 a adus pe Terra mai multe mostre de fier pur prelevate de pe Luna. Fierul pur sau care nu oxideaza niciodata reprezinta un mister pentru lumea stiintifica din prezent. Cum este posibil ca un asemenea material sa existe pe Luna?

6. Astronautii misiunii Apollo 15 au descoperit urme imense de radioactivitate pe Luna. Nimeni nu poate explica aceasta descoperire, fapt pentru care a fost data uitarii.

7. Anomaliile de pe Luna au fost observate din cele mai vechi timpuri. In trecut, oamenii care foloseau telescoape rudimentare pentru a privi Luna, sustineau ca au vazut de mai multe ori nori densi. Acest fapt este imposibil pentru ca atmosfera sa nu poate sustine nori. Mai mult de atat, astronautii misiunilor NASA au declarat in rapoartele de zbor ca de mai multe ori au descoperit nori imensi de vapori de apa. Singurul loc din care puteau sa provina este interiorul Lunii.

8. Cea mai mare parte a lunii este compusa dintr-o glazura sticloasa.Acest fapt demonstreaza ca Luna a fost expusa temperaturilor extrem de ridicate. Oamenii de stiinta au observat ca aceasta glazura nu este nascuta in urma exploziilor nucleare.

9. Un alt fapt interesant descoperit pe Luna este ca nu are camp magnetic. Chiar si asa, rocile analizate sunt foarte puternic magnetizate si nimeni nu isi poate explica acest fapt.