Asia Fest este primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale si bucatariilor specifice tarilor asiatice. Evenimentul va aduce bucurestenilor atat spectacole, prezentari si workshopuri culturale, cat si produse culinare, toate din tari precum Japonia, China, Coreea de Sud, Vietnam, India si Turcia. Accesul la toate evenimentele este gratuit.
Vizitatorii India Fest vor putea gasi la standurile expozitionale produse industriale si de manufactura, produse alimentare, obiecte de arta, vestimentatie si decoratiuni.
Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, intre orele 10.00 si 20.00, vor avea loc demonstratii de arta culinara si degustari de mancare cu specific asiatic, spectacole de muzica si dans traditional, prezentari de kimonouri japoneze, costume traditionale chinezesti, coreene (hanbok) sau indiene (sari), ateliere de caligrafie coreeana, japoneza, chinezeasca, hindi, workshopuri si prezentsri de cosplay si de make-up in stil asiatic, precum si expozitii de fotografie.

Cateva momente din programul India Fest:

Vineri, 18 octombrie

- Demonstratii si degustari de mancaruri asiatice, din bucatariile: vietnameza, indiana, japoneza si turceasca.
- Atelier de inspiratie japoneza: manga, caligrafie japoneză, Yukata (haina traditionala japoneza, purtată vara), origami.
- Prezentarea vietii si operei primei traducatoare a lui Eminescu in Bengali - Amita Bhose.
- Expozitia "Discover Korea in pictures"

Sambata, 19 octombrie

- Asian Make-up cu Adela Manolache: "Machiajul mireselor in India".
- "Medicina Traditionala Chineza si Acupunctura": prezentare si workshop, sustinute de Dr. Ciprian Popescu (medic de Medicina Traditionala Chineza si Acupunctura, cu studii efectuate la Beijing).
Recital de taiko (tobe traditionale japoneze), sustinut de: Alex Crisu, Andrei Costica, Malvina Oprisan, Minoru Kishiyama, din cadrul Centrului de Studii Romano-Japoneze si ai Scolii Japoneze Bucuresti.

Duminica, 20 octombrie

- Workshop-uri de inspiratie coreeana: de Hanji Craft (arta coreeana a "modelarii" hartiei); atelier de felicitari decorate cu hanbok de hartie (costum traditional coreean).
- Dans chinezesc cu evantaiul