Brandon Bays a sustinut recent, la Restaurantul Il Giardino Segreto un semninar intitulat Journey Intensive. "Calatoria" este un program de vindecare si transformare a vietii puternic si eficient. Metoda prezentata in cadrul acestui seminar, numita metoda The Journey ("Calatoria") are la baza experienta profund transformatoare si eliberatoare care a vindecat-o pe Brandon Bays in sase saptamani de tumora cu care a fost diagnosticata in urma cu 20 de ani.
Un program de vindecare recunoscut si utilizat in intreaga lume:
- in tarile nordice este subventionat de unii asiguratori pentru mai multe tipuri de boli
- in Africa de Sud este utilizat in serviciile de urgenta ale spitalelor
- in Anglia este utilizat in scoli, unde rata de reusita in ceea ce priveste eliminarea comportamentului violent al elevilor depaseste 97%, iar rata de promovare creste la 91 - 93%
- in Olanda este utilizat in organizatii guvernamentale pentru vindecarea problemelor declansate de stres si a sindromului "burn-out".
Brandon Bays este expert in domeniul sanatatii si si-a asociat tratamentul fizic cu lucrul asupra traumelor emotionale din trecut si si-a scurtat astfel demersul de vindecare la doar sase saptamani si jumatate.
Ulterior, ea a reunit toate procedeele utilizate in acea perioada in ceea ce avea sa devina metoda "The Journey" ("Calatoria"), predata astazi pe intreg cuprinsul globului ca o metoda de vindecare si dezvoltare personala axata pe constientizarea, accesarea si vindecare emotiilor negative reprimate, stocate in celulele corpului.
Tehnica s-a dovedit a fi extrem de eficienta in vindecarea unei game de afectiuni emotionale si fizice. De-a lungul timpului, ea a ajutat mii de oameni de pretutindeni sa se elibereze de probleme ca anxietate, stres, depresie, scaderea stimei de sine, greutate excesiva, incapacitatea de a gestiona emotiile negative, boli fizice, dependente de toate tipurile si comportamente nesanatoase, abuz fizic sau sexual, probleme relationale si dificultati in plan profesional.
Prima carte scrisa de Brandon Bays, "Calatoria", prezinta povestea metodei, precum si procedeele de vindecare si dezvoltare personala care o compun, a fost tradusa in 22 de limbi. Seminariile care faciliteaza intelegerea modului de aplicare a acestei metode se desfasoara in prezent in peste 45 de tari.
Cartea a aparut in Romania la Editura Adevar divin.
La eveniment au participat si creatoarea de moda Rita Muresan si Roxana Iliescu (a moderat evenimentul).