Senatorul FIFOR MIHAI VIOREL a sustinut in plenul Senatului din 1 Octombrie 2013 o DECLARATIE POLITICA cu titlul: "Sa nu uitam de sanatate! ", pe care o puteti citi in continuare :

Am inceput noua sesiune parlamentara cu subiecte fierbinti. Am fost si suntem angrenati in luarea unor decizii importante pentru tara: exploatarea miniera de la Rosia Montana, eutanasierea cainilor comunitari, ori inceputul noului an scolar. Sa nu uitam insa de sanatate!
Aceasta trebuie sa fie in permanenta in centrul preocuparilor noastre. Sanatatea celor care ne-au dat votul de incredere si ne-au trimis aici sa le reprezentam interesele.
Unitatile medicale din Romania au nevoie de investitii pentru ca actul medical sa fie unul de calitate.
La Craiova, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova este in prezent una dintre cele mai mari unitati spitalicesti din Romania, aflata in subordinea directa a Ministerului Sanatatii, constructiile si terenurile fiind in administrarea Consiliului Judetean Dolj. Acest spital a depasit cu mult aria de adresabilitate a judetului, devenind un spital regional in care sunt tratati anual cca. 165000 de bolnavi.
Centrul de primiri urgente trebuie sa faca fata unei avalanse de peste 135000 de persoane anual, numarul acestor pacienti crescand permanent datorita infiintarii la Craiova, a unui Punct de operare aeromedicala SMURD si dotarea acestuia cu un elicopter pentru interventii. Pana la sfarsitul acestei luni, Consiliul Judetean Dolj va finaliza lucrarile de construire la Punctul de operare aeromedicala, astfel incat personalul de specialitate alocat acestei unitati isi va desfasura activitatea in cele mai bune conditii.
De peste 40 de ani de cand exista, acest spital s-a degradat continuu, iar investitiile in infrastructura si dotari au fost foarte putine.
Cu bani din bugetul Consiliului judetean au fost reparate blocurile operatorii si a inceput dotarea lor cu aparatura medicala. Sunt in modernizare si ascensoarele, iar in acest an demareaza si extinderea Unitatii de Primiri Urgente si construirea Clinicii de cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara. Este vorba de investitii de peste 18 milioane de euro pana in 2016.
De curand, unitatea medicala a fost acreditata si pentru efectuarea de prelevare de transplant de tesut tendinos si osos.
Dupa cum se poate remarca, au fost abandonate alte investitii in judet atentia Consiliului judetean indreptandu-se catre investitii in sanatate unde estimam ca vor pune in opera cca. 18.000.000 euro.
Ca sa isi duca insa planurile la bun sfarsit Consiliul Judetean Dolj are nevoie si de sustinerea Ministerului Sanatatii. Reabilitarea si consolidarea cladirii Spitalului Judetean de Urgenta este estimata la 210 milioane de lei. Bugetul judetean nu are posibilitatea sa sustina o astfel de investitie. Iar acesta este doar un exemplu. Nu este suficient sa descentralizezi infrastructura, fara a sustine acest demers si din punct de vedere financiar.
Consiliul Judetean din Dolj are nevoie de sprijin de la Ministerul Sanatatii, de la Guvern, de la noi. Si sunt convins ca si alte autoritati locale asteapta un ajutor pentru a aduce unitatile medicale la standardele care se impun pentru a oferi servicii de calitate pacientilor. Asadar, sa nu uitam de sanatate si sa cautam solutii la problemele cu care se confrunta autoritatile, medicii si pacientii, deopotriva.