Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociatia Salvatorilor Voluntari in Situatii de Urgenta organizeaza in Bucuresti, in perioada 27 iulie - 03 august 2013, o serie de evenimente in cadrul campaniei de comunicare "Doneaza o sansa la viata!" pentru promovarea donarii de celule stem hematopoietice.
In trei parcuri din Bucuresti, va fi amplasat "Centrul mobil de donare". Acesta este un autocar ‘’medicalizat’’, dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sange, iar persoanele care doresc sa se inscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc. Doritorilor li se vor lua probe de sange si vor putea afla gratuit ce grupa de sange si ce tip de Rh au.
La fata locului vor fi instalate corturi publicitare si de prim ajutor, unde cei interesati vor primi informatii despre donarea de celule stem. Vor fi organizate si demonstratii despre "Managementul accidentelor" cu "Primul ajutor de baza", iar pentru cei care doresc vor fi oferite gratuit servicii medicale de masurarea tensiunii arteriale, pulsului si glicemiei
Evenimentele vor avea loc in perioada 27 iulie 2013 - 3 august 2013, zilnic intre orele 10.00 si 18.00, in urmatoarele locatii:
Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle:
 sambata 27 iulie 2013
 luni 31 iulie 2013
 miercuri 31 iulie 2013
Parcul Al. I. Cuza (IOR) - parcarea de pe Bd. Liviu Rebreanu
 duminica 28 iulie 2013
 marti 30 iulie 2013
 joi 1 august 2013
Parcul Tineretului - intrarea Sincai
 vineri 2 august 2013
 sambata 3 august 2013
Promovarea evenimentului va fi facuta de grupuri de voluntari care se vor deplasa pe tot cuprinsul parcurilor pe biciclete, pe role sau pe jos.
Radioamatorii ASVSU vor monta o statie de emisie-receptie mobila si vor efectua legături radio in Bucuresti si in tara pentru promovarea evenimentului, in cadrul Retelei Nationale de Urgenta a Radioamatorilor Romani.
Campania este sustinuta de Ministerul Sanatatii si organizata de Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) in colaborare cu unitatile sanitare care desfasoara activitati de recrutare si testare a donatorilor de celule stem hematopoietice, coordonate de RNDVCSH, dar si numeroși voluntari precum și organizatii nonguvernamentale partenere (Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta, Asociatia "Daruieste Viata", Asociatia "Zambet pentru Romania", Societatea Romana de Hematologie). "De la lansarea campaniei in 6 iunie 2013, saptamanal peste 100 de persoane s-au inscris in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice" a afirmat Dr. Aurora Dragomiristeanu, directorul general al RNDVCSH.
Pana in prezent, un numar de 5 vieti au fost salvate in urma procedurilor de transplant de celule stem de la donator neinruditi realizate in unitatile sanitare romanesti.
In perioada imediat urmatoare, 7 pacienti pentru care au fost validati donatori compatibili urmeaza sa fie salvati. Un numar de 14 de pacienti care au nevoie de un transplant de celule stem hematopoietice si care nu au donator compatibil in familie, asteapta sa aiba o sansa la viata!